Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.
Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20
На скоро с един приятел решихме, че отдавна не сме карали колела и тръгнахме да оправаме неговото (спукани гуми...) и готово.Напомпах гумите на моето колело и тръгнахме да караме, омаче след като аз намалих малко скороста си почнах да усещам как гумата ми трака и отмята.Слезнах от колелото и пораздвижих малко гумата и тя направо си се движи с около 1см настрани.Пробвах да затегна гайките (тези чрез които се маха гумата от рамката) , но те са затегнаги даже прекалено много.И някой може ли да ми каже от къде идва този проблем с гумата?
Свали гумата и виж дали не си скъсал оста, докато си презатягал гайките. Макар, че е по-вероятно да са заминали дробинките в главината. Ако е първото, ще можеш свободно да извадиш оста след като си свалил гумата.
със сигурност е трябвало да проверите предната и задната ос за хлабини / луфтове също и централното движение сега и да има луфт, може да е късно за оправяне (регулиране), след като велосипеда е каран така
със стягане на гайките, които държат колелото за рамката, няма как да се оправи проблема
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Май не ме разбра.Моето колело само гумите съм му напомпал.То си е здраво,гумите му са центрирани отдавна.До сега се занимавах с него и като свалих каплата видях,че лагера в главината си се мести съвсем спокойно на всички страни.Това е проблемът . Сега ще отида до сервиза да видя дали работи в събота и направо ще откарам колелото там.Мерси за отговорите
Не искам да пускам нова тема и затова да питам тук. Смених си направо каплата, защото в галвината сичко беше разбито. ОК , но сега нещо венеца ми прави проблем и мисля, че е от главината.Върта педалите и карам здраво напред,но завърта ли ги назад и веригата се отпуска, а венеца не ще да се завърти назад.Когато не върта педалите назад ами само бутам колелото назад венеца си се върти назад , но завърта ли ги назад - венеца (задния) спира да се върти,веригата се отпуска и оптегачът се дига.Може ли да ми кажете на какво се дължи този проблем и как да го премахна?
SeSSion написа:Завърти назад, когато ти се отпусне пак веригата виж дали е излязла от горното колелце на дерайльора. Ако е това, дерайльора ти е за настройка.
Преди не ми направи такова впечатление, но сега ще отида да провера и после ще пиша.