Проблем с задната хидравлика

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с задната хидравлика

Мнениеот self » Пон Яну 03, 2011 10:17 pm

Спирачката е ехо http://shop.biketrials.ro/?detail=164 Тече ми лоста (не блейда) знам защо тече,но незнам как да го оправя. Сега да си дойда на въпроса тече ми от цилиндъра на лоста (оная тръба където се плъзга буталото)мога да дам снимки,но в скаип gogito_26.Така цилиндъра на лоста е надран (има драскотини не са дълбокино ми тече) и от там ми сълзи и ми изтича маслото.С какво да ги изшлайфам или къде да отида да ми го направят мс предварително :D поздрави от Русе
self

Рейтинг: 1178

Re: Проблем с задната хидравлика

Мнениеот madurttoo » Пон Яну 03, 2011 11:47 pm

Немога да те разбера много добре,но имах една хидравлика на която цилиндъра имаше дупка (малка) и сълзеше масло от там мислих,че е прецакана и отидох при майстор и той каза,че този отвор е специално за това(да тече съвсем леко).Може и при тебе да има нещо такова :agree:
Аватар
madurttoo

Рейтинг: 1121

Мнениеот veskoz » Вто Яну 04, 2011 1:10 pm

Падал ли си? Ако да, има вероятност ушите които държат лостчето да са мръднали и буталото да е нарушило праволинейния си ход. С шлаифане има вероятност да увеличиш допуска и да стане по-голяма боза. За да надере цилиндъра проблема не е от скоро. Станало е постепенно или от няколко "събития". Поне според мен. :peace:
madurttoo написа:Немога да те разбера много добре,но имах една хидравлика на която цилиндъра имаше дупка (малка) и сълзеше масло от там мислих,че е прецакана и отидох при майстор и той каза,че този отвор е специално за това(да тече съвсем леко).Може и при тебе да има нещо такова :agree:

Няма такъв филм колега. Спирачната система трябва да е затворена. Ако говориш за отвора на компенсаторното казанче - да заводски е, но е от външната страна на гумената диафрагма. Или майстора ти е "майстор" или не си го разбрал правилно. :agree:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Мнениеот self » Вто Яну 04, 2011 2:17 pm

Не съм падал ами самото казанче е надрано (където се плъзга буталото). И според вас нормалноли е едно ново уплънение да се изтърква за 1-2 месеца за мен не е затова стигам до извода,че тече от драскотините и те се виждат :magnify: незнам доста хора питах и сега ще хода до маистара.
self

Рейтинг: 1178

Мнениеот veskoz » Вто Яну 04, 2011 5:22 pm

Колега, пиши грамотно. Моля те! :peace:
Успех при майстора! :peace:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик