днес си взех курбели Шимано Асера. Колелото ми е разглобено и затова реших да си ги сложа сам. За разлика от предишната случка със запецналия болт в главинта сега се подготвих много добре. Взех си качествени инструменти и динамометричен ключ от един приятел на баща ми. трябваше да сваля първата и третата плоча. Първата я свалих, за да искарам един пластмасов пръстен, които стоеше над тръбата за средното и по този начин стъжеше доста гадно, а третата понеже ще слагам баш гард. Опитах се да махна средното за профилактика, но лявата част ми се запъна, затова реших да го занеса на сервиз след известно време. Монтирах много внимателно курбелите, а после направих реглаж. Декланшора ми струва около 20 лв (Шимано) и е направен, за точно този тип курбели, но все пак търка в 1ви венец, във вътрешната страна на рамото и излиза прекалено много от 3ти венец и по този начин веригата ще ми пада често, затова реших да сложа баш гард. Всичко нагласих както трябва. Завъртях курбелите няколко пъти преди да сложа веригата и нямаше никакви странични шумове. Средното ми (квадрат) е на 100 км, но вътре е много мръсно. Сега при напълно монтирана задвижваща система, се чува едно дращене, все едно гумата дере по чейнстея. Това няма как да е от гумата понеже засега имам само капла. Преди нямах този проблем, а курбелите ми струваха 10 нови (Prowheel). Сложил съм една част от вътрешна гума около декланшора, понеже иначе се пълни с кал и спира да работи, но и тази гума няма как да търка някаде. Имате ли някакви идей от къде може да се чува този звук? Веригата ми струва 7лв и е за 6 скорости, но я карам на касета със седем, не задира в задната касета. При мoнтажа съм сигурен, че всичко съм направил както трябва, само където дадох доста зор на средното в несполучливи опити да го махна.
Благодаря

http://screambikes.eu/kurbeli-shimano-a ... -m361.html