"Изхлузване" на долна корона

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

"Изхлузване" на долна корона

Мнениеот gilb » Съб Фев 12, 2011 8:31 pm

Здравейте :wavey: потърсих такава тема и не намерих (съжалявам ако е прекалено малоумна :lol: )
Работата е там,че преди няколко часа днес усетих леко пукане във вилката(Боксер рейс 2005).Погледнах отблизо и с ужас видях,че долната корона* се е смъкнала с около 3-4 милиметра надолу.Незабавно потърсих помощ в сервиз,където наместиха,измериха и затегнаха короната като ме увериха,че няма да имам проблем..да ама не.. докато се прибера до нас пак се чу пукването(1-2 пъти) и като погледнах отново си се беше поизхлузила надолу..

Въпросът ми е: Какво да правя?! :crap:

Благодаря предварително.

*За тези които не са разбрали за кой компонент говоря - http://www.forksparts.com/achat/produit ... php?id=283
:turtle:
Аватар
gilb

Рейтинг: 1841

Re: "Изхлузване" на долна корона

Мнениеот webster1102 » Съб Фев 12, 2011 9:31 pm

Махни короната и виж дали не се е омазнил стеншена(възможно е,ако докато е била махната короната,да си пипал с мазни ръце или нещо такова).Ако е,почисти го и я сложи наново(короната).
Аватар
webster1102

Рейтинг: 1287

Re: "Изхлузване" на долна корона

Мнениеот Stancho » Нед Фев 13, 2011 11:41 am

Също малко от синята течност против развиване на болтове няма да е излишна за напред. :agree:
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Назад към Веломеханик