Спирачки BR-m486

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Спирачки BR-m486

Мнениеот cladonian » Сря Мар 02, 2011 3:52 pm

Здравейте, имам следния проблем с задната ми дискова спирачка Shimano BR-M486. От известно време диска ми дере в накладките съвсем леко, но при каране е много дразнещо особено при неравности се чува едно дрънкане на ламарина. Колкото и да я настройвам, най – много да не дере докато не съм на колелото, като седна пак дере. Стегнах всички стави на задното окачване, стегнах и оста на задната главина и пак си дере. Реших, че ми е прегрял диска и се е усукал, забелязах че влиза в апаратчето под лек наклон. Купих нов диск и накладки, смених ги (едното бутало не се движеше, раздвижих го). Монтирах всичко и пак същия проблем, настроя апаратчето върви супер седна ли, почва пак да подрънква( забелязах че пак влиза диска под ъгъл). Карам с 180мм диск и преходник международен ps. Дадох пари за диск и накладки колкото за половин Magura и ефект никакъв. Дайте съвет от къде може да идва това изкривяване. Възможно ли е да е от преходника, въпреки че пише shimano Ф180, като монтирам апаратчето наклатките трият 2 мм по паяка, което оправих с 2 шайби, но пак си дере.
Аватар
cladonian

Рейтинг: 1300

Re: Спирачки BR-m486

Мнениеот saiz_swut » Сря Мар 02, 2011 6:54 pm

Може рамката да ти е усукана, следователно каплата седи на криво с нея и ротора.
Друг вариант е дропалтите да са изкривени(имам предвид тези за дисковата спирачка), но това е рядко да стане.
Може и да си сложил каплата на една страна провери това освен ако не си на 12 ос.
Аватар
saiz_swut

Рейтинг: 1126

Мнениеот DonDanito » Чет Мар 03, 2011 8:28 am

Консултирай се в сервиз.. :dontknow:
Дани, тел. 0878 808 991 :)
Аватар
DonDanito

Рейтинг: 1518

Мнениеот thebesttrial » Чет Мар 03, 2011 11:44 am

Пробва ли да покараш без спирачка, защото може скърцането да не е от нея особенно след като си сменил всичко. има друг вариант-да ти е крива оста пак ще има биене=>скърцане. Твърде е възможно и в рамката д аопира огледай я има ли следи от недо затягане на автомат(гайки)когато нстъпеш педала се сучи каплата и това е възможно да е. Огледай пак внимателно кое от къде минава.
thebesttrial

Рейтинг: 1152

Мнениеот monkols » Чет Мар 03, 2011 4:43 pm

Един приятел имаше същия проблем,ама как до отстранихме не помня.Провери за луфт в главината или изобщо някакво мърдане на задната капла.Ако се сетя ще пиша
monkols

Рейтинг: 1245

Мнениеот cladonian » Пет Мар 04, 2011 12:00 am

Ми нямам луфт в главината, за сега съм я настроил и не дрънчи, но в последствие подозирам ще се появи пак. На сервиз съм ходил отговора е, че всеки диск си има собствена кривина. Подозирам, че има кривина или в главината или в преходника, но е твърде малка и диска се докосва само с ръб си, като натисна съвсем леко спирачката и се оправя. Kато се появи пак ще го мисля, сега ще си карам така.
Аватар
cladonian

Рейтинг: 1300

Назад към Веломеханик