от cladonian » Сря Мар 02, 2011 3:52 pm
Здравейте, имам следния проблем с задната ми дискова спирачка Shimano BR-M486. От известно време диска ми дере в накладките съвсем леко, но при каране е много дразнещо особено при неравности се чува едно дрънкане на ламарина. Колкото и да я настройвам, най – много да не дере докато не съм на колелото, като седна пак дере. Стегнах всички стави на задното окачване, стегнах и оста на задната главина и пак си дере. Реших, че ми е прегрял диска и се е усукал, забелязах че влиза в апаратчето под лек наклон. Купих нов диск и накладки, смених ги (едното бутало не се движеше, раздвижих го). Монтирах всичко и пак същия проблем, настроя апаратчето върви супер седна ли, почва пак да подрънква( забелязах че пак влиза диска под ъгъл). Карам с 180мм диск и преходник международен ps. Дадох пари за диск и накладки колкото за половин Magura и ефект никакъв. Дайте съвет от къде може да идва това изкривяване. Възможно ли е да е от преходника, въпреки че пише shimano Ф180, като монтирам апаратчето наклатките трият 2 мм по паяка, което оправих с 2 шайби, но пак си дере.