скърцащи курбели

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

скърцащи курбели

Мнениеот King_Size » Нед Мар 13, 2011 12:24 am

Здравеите бикери имам следния проблем. Начи като напуна курбелите малко повече и те започват да скърцат и пукат но незнам как да ги обравя :dontknow: :dontknow: Моляви помогнете. :crap:
Аватар
King_Size

Рейтинг: 1198

Re: скърцащи курбели

Мнениеот EccentricMOTION » Нед Мар 13, 2011 7:38 am

В един от най-често срещаните случай:
1. Сваляш курбелите;
2. Слагаш грес на оста;
3. Слагаш курбелите.
Провери си и педалите :)
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот DragonG » Нед Мар 13, 2011 10:39 am

И аз преди време имах същия проблем с едни курбели Cyclone. Казаха ми да ги натегна малко и аз го направих, спря да препуква. Но после пак се появи - в заключение ми казаха, че курбелите си били отишли... :eek3:
Изображение
Аватар
DragonG

Рейтинг: 1240

Мнениеот Pe6kyYy » Нед Мар 13, 2011 9:59 pm

DragonG написа:И аз преди време имах същия проблем с едни курбели Cyclone. Казаха ми да ги натегна малко и аз го направих, спря да препуква. Но после пак се появи - в заключение ми казаха, че курбелите си били отишли... :eek3:

И аз неразбирам как курбелите могат да си отидат. За средното да ама на курбелите какво да им се счупи :dontknow: . Свали ги смажи си средното и опитай пак ;)
За връзка с мен 0882626753 ЛС или скайп alfata_95 Oт Тетевен съм.
Аватар
Pe6kyYy

Рейтинг: 1108

Мнениеот subritual » Нед Мар 13, 2011 10:05 pm

Pe6kyYy написа: За средното да ама на курбелите какво да им се счупи :dontknow:

Разваля се квадратната форма и започва да приплъзва,в крайна фаза се саморазвива и курбелът започва да пада.
Що не обичате да четете незнам.После се чудите що ви пишат минуси.
Аватар
subritual

Рейтинг: 2000

Мнениеот webster1102 » Нед Мар 13, 2011 10:09 pm

Pe6kyYy написа:
DragonG написа:И аз преди време имах същия проблем с едни курбели Cyclone. Казаха ми да ги натегна малко и аз го направих, спря да препуква. Но после пак се появи - в заключение ми казаха, че курбелите си били отишли... :eek3:

И аз неразбирам как курбелите могат да си отидат. За средното да ама на курбелите какво да им се счупи :dontknow: . Свали ги смажи си средното и опитай пак ;)

Резбата,как какво?Ще я оплътняваш ли като квадрата стане на кръгче? А към автора,предполагам нямаш ключ за избутване на курбелите,следователно няма как да ги свалиш.А пък в случай,че имаш си погледни резбата на самите курбели.Възможно е да е заминала,също затегни хубаво болтовете,а пък ако не разбираш...отиди при някой разбиращ,ако не знаеш за ква Мара става на въпрос.
Аватар
webster1102

Рейтинг: 1287

Мнениеот monkols » Нед Мар 13, 2011 10:52 pm

Най-добре иди на майстор.Пукане може да се появи от средно(разхлабено или разлуфтено),курбели(разхлабени или прах по квадрата) и педали(разхлабени,разлуфтени).Ако не ти се играе на проба-грешка иди в сервиз.Има си техники за определяне на това от къде точно пука.
monkols

Рейтинг: 1245

Назад към Веломеханик