Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.
Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20
Здравейте,искам да попитам дали е възможно на главина(формула ако е от значение)която в момента е с обикновенна ОС с шайби да се сложи QR?И ако е възможно как?
Поздрави!
Продавам лаптоп HP изгодно за инфо ЛС както и Ел-Джи кууки
По принцип може. Предполагам главината ти е от евтините модели със съчмени лагери. При тях е лесно, защото плътната ос се сменя с куха ос. Гайки и всичко си е взаимо заменяемо и няма проблеми. За главините с капсуловани лагери обаче не се наемам да давам мнение, защото не съм имал такава. Тези, които карам, и които съм карал до сега са били със съчмени лагери и гореспомената процедура е напълно възможна, пробвал съм я.
Ето тук е описано доста подробно. http://www.mtb-bg.com/index.php/special ... -repair003 Ако и след, като си прочел това не можеш да извършиш процедурата, най-добре иди в сервиз. Няма да ти вземат скъпо пък и ще видиш нагледно как става.
В този линк който пращаш видях как да си разглобя главината и да и направя профилактика,а не как да заместя нормалната ОС с QR,ако някой друг знае нека си каже мнението.
Продавам лаптоп HP изгодно за инфо ЛС както и Ел-Джи кууки
Ами разглобяваш главината,развиваш всичко от старата ОС(гайки и контрагайки,уплътнения ако има...).Купуш си нова куха ос с QR.Сглабяш главината като слагаш конусите и контрагайките на кухата ос и след това монтираш QR-а.