Къде е проблемът?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Къде е проблемът?

Мнениеот Lex » Пон Май 16, 2011 12:05 am

Здравейте,
преди седмица ми смениха задната ос, защото беше скъсана. Вчера обаче забелязах, че задната ми гума губи инерция, т.е. като я завъртя , спира след 2-3 пълни оборота, все едно опира в спирачката. Освободих спирачката за да изолирам напълно възможността тя да спира въртенето и пак същото. Не знам дали това го имаше преди смяната на задната ос... може да е свързано, може и да не е.
Също така от около 2-3 седмици се чува някакво пукане, идващо от задната част на колелото. Прилича все едно веригата се опира някъде, но го има и когато не въртя педалите. При усилване на скоростта, се усилва и бързината на пукането. Също така, когато нарочно започна да "подскачам" нагоре-надолу върху колелото, пукането пак се появява. Мислех си, че е от амортисьора ми, но не идва от него. Пукането може да има връзка с това, че гумата спира сама...
Lex

Рейтинг: 1100

Re: Къде е проблемът?

Мнениеот stamen » Пон Май 16, 2011 7:45 am

Предполагам че каплата ти е на резба.Може би има ударени лагерчета,и следователно чашките на главината са заминали.от това затяга каплата а пукането идва от разбити лагерчета.
Аватар
stamen

Рейтинг: 1142

Re: Къде е проблемът?

Мнениеот lostrider@ » Пон Май 16, 2011 9:04 am

http://mtb-bg.com/index.php/special/rep ... -repair003
Вече има таква тема. Линка, който пускам е копиран оттам, от колегата nqkoiem4o. Темата е "Спешно! Помощ!" от 12 Май..
Аватар
lostrider@

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик