DNM BURNER 190mm

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

DNM BURNER 190mm

Мнениеот D1ESSEL » Сря Юни 01, 2011 12:38 pm

Поздрави :) !

Така имам сериозен въпрос...

Купих си чисто нов шок, DNM Burner 190mm.
Шока има ребаунд и компресия, но от любопитство... малко изпуснах компресията и от нея излезе някаква течност.
Отидох в сервиз за колелета, обясних им каксо съм направил и че е излязла някаква течност.
Бутнаха и те компресията и ми казаха че това било масло, но не трябвало да бъде така...(маслото било влязло в компресията) :dontknow:
Това е единия въпрос.

Другия.
Още от както купих шока ребаунда не работи...и със компресия и без компресия... :crazy:

Забравих да добавя, че се чува леко скърцане... каточели гума...

ПОМОШ, предварително благодаря !
пРеДи НеАх ЪкЪлЛл ..... сЯ оЩе пОеЕчЕееЕе !
D1ESSEL

Рейтинг: 1167

Re: DNM BURNER 190mm

Мнениеот Fresh » Сря Юни 01, 2011 5:03 pm

Отиди в магазина от които си го взел и ги питаи защо е така и може да ти ко сменят или оправят. :beer:
Изображение
Аватар
Fresh

Рейтинг: 1219

Мнениеот D1ESSEL » Сря Юни 01, 2011 11:02 pm

Ходих... като го сваляха от рамката (която ми е Drag F4), го сваляха с чук и ми изкривиха болта и втулките...и ми стана ясно колко му разбират...

Приятели късно споделиха с мен, че мястото откъдето съм закупил шока... човекът който ги продава незнае всъщност какво продава :dontknow: .

Моля, за съвет... С какво масло да го карам и от какво може да неработи ребаунда. :peace:

П.П. : Авери ми препоръчаха масло Denicol 2.5, но все пак бих искал да знам и вашето мнение :agree: !
D1ESSEL

Мнениеот Fresh » Пет Юни 03, 2011 10:28 pm

Отиди в сервиз кито да разбират какво правят. :D
Изображение
Аватар
Fresh

Рейтинг: 1219

Мнениеот D1ESSEL » Пет Юни 03, 2011 11:39 pm

аз го оправих, искам само някой да ми обясни какво значи масло 2.5 или 3.00 ? колко кубика (спринцовка) събира или някаква гъстота на самото масло ?!
D1ESSEL

Мнениеот vleka4a » Съб Юни 04, 2011 11:09 am

Това е манюала към шока ти тоест до всички шокове и тъй като не си посочил какъв точно ти е шока ще трябва да го прочетеш по принцип трябва да пише какво масло е препоръчително да се слага и колко милилитра ако все пак не може да го намериш го изсипи в някакъв съд и премери колко е , след това сипи пак толкова .Колко до числата който са ти казвали 2.5 и 3 предполагам че това е вискозитета на маслото това е "гъстотата" или съпротивлението при изливане.
Live for today because yesterday is gone and tomorrow may never come.
Изображение
Аватар
vleka4a

Рейтинг: 1304

Мнениеот D1ESSEL » Съб Юни 04, 2011 2:09 pm

Шока го зех без кутия, без описание, без гаранция...без абсолютно нищо...
Вчера изсипах маслото в съд и нямаше 10 милилитра(така показваше на скалата).
Понеже братовчет ми има сервиз за поправяне на тирове, отидох там и ги питах имат ли масло 2.5-3.0...
те ми отговориха че не са чували за такова масло и че имат 20 40 и така нататък... питаха ме за какво ми е и аз им казах...дадоха ми едно доста течно така да се каже...мисля че става за шок-а...но шока побра 30 куб. спринцовка ?!?!

Съжелявам за лошото качество... http://d1essel.snimka.bg/other-sports/bike.597766
D1ESSEL

Назад към Веломеханик