За да свалите АТА патрона от Марзочи вилката си, ще ви трябват ключ за венци и 12мм камък (аз ползвам дълбок).
При свалянето на патрона ще изтече масло, което е хубаво да го "хванете" в съд.
Избърсвате тялото от маслото и спадате въздуха, ако все още не сте го направили.
Следва разглобяването:
По желание: Тъй като нямам челюстите с които се хваща патрона за менгеме, използвам стара вътрешна гума, за да увия патрона за да не се одраска преди да го хвана на менгемето. Разхлабваме "капачката" с ключ 23мм (използвам раздвижен ключ) (прави се само ако имаме желание да сменим уплътненията на главното бутало).
С ръка или с дървено трупче бутаме вентила на PAR камерата навътре. Премахваме телта*. Хващаме тялото и горната част на патрона и симулираме помпане на гума

Внимание! Възможно е вентила, заедно с прилежащите му части да изхвърчат. Налягането което създаваме не трябва да е голямо и рязко!!!
След като успешно сме отворили долната част на патрона, издърпваме вентила, заедно с всички прилежащи части.
Това което издърпахме са всъщност е PAR камерата с проблемните "въженца" които се късат.
Въжето което купих е ТАКОВА. Моето е жълто. Става всяко въже, стига да е 2мм дебело, и да сте сигурни, че е здраво. Мен ме насочиха да използвам помощно алпийско въже, и до сега (2-3 месеца) не ме е предало.
Тук имате възможността да промените позицията на плаващото бутало, като това влияе на работата на вилката.
За възел препоръчвам ТОЗИ, като съм отворен за всякакви други предложения.
Внимание! В АТА патрона на моята SL1ATA (66) НЯМА термо шлаух, но силно препоръчвам да се сложи. Предотвратява прекия контакт на въжето в метала, което води до по-дълготрайно ползване на въжето.
След смяната на въжето патрона се затваря по същия начин.
Другия проблем на АТА патрона е "саморазвиването" което е причинено от недостатъчно триене на "цък-цък" топчетата с вътрешното тяло. Решенията са 2.
1. Намирате по-твърди пружинки
2. Блокирате свалянето на хода.
Не можах да намеря други по-твърди пружинки, затова блокирах свалянето на хода. Това става като завиете стоперните болтове на горната част на АТА патрона "тапата на вилката"
Ето как изглежда преди да го сглобя обратно
*Не знам как е техническото понятие за този вид "затапване"
РЕД: Преди сглобяване на патрона е хубаво да се сложи мъничко масълце, за да се плъзгат доволно уплътненията.