Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.
Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20
Здравейте,имам следния проблем.При средното започна да се чува едно пукане,но се чуваше при по силно натоварване,а сега започна да се чува и при въртене.Рамката е Drag Ontario,а касетата е SR Suntour BB8-XCT-CBT.Благодаря предварително
Според мен това не е от лгерите а от самия квадрат. Преди и аз като имах курбели на квадрат се чуваше същото пукане и просто като започнеше да се чува по-силно, затягах болта и се чуваше по леко. Така, че и да си смениш средно няма да свърши работа
war_shadow написа:При средното започна да се чува едно пукане,но се чуваше при по силно натоварване,а сега започна да се чува и при въртене.
Беше ми се случило точно това, оказа се че постепенно се разхлабва ос-касетата от към рамката но не се сещам коя страна се саморазвиваше. След яко стягане се оправи, но внимателно - да не се развали резбата на рамката.