Вие си водете интелигентния спор - това даже е добре за темата

Аз със сигурност не бих тръгнал да се занимавам със стругаро/фрезист, за точно този детайл, по ред причини. За това няма да се спирам да говоря на тази тема, ами ще премина към варианта който ми се върти в главата.
Вероятно ще се спра на
spiderless chainring на homebrewed components. Само започнах да се чудя дали 'плочата' в този вариант няма да дойде твърде близко до рамката, тъй като
оригиналния паяк има към 10мм offset навънка. И от там вече се чудя дали chainline-а няма се поизкриви малко нежелано.. и всъщност по-важното - дали ще се разминава безпроблемно със задното рамо на рамката.
Като цяло всичките снимки в по-горния сайт са само на твърдаци, а в моя случай ще се ползва на мека рамка чието задно рамо минава сравнително близко до нивото на средното. Интересно ще стане. Така като налагам курбела до рамката и си представям, че ще се разминават нещата, но всичко е относително, докато не се монтира..а тогава ще е прекалено късно

Абе тегава работа са oldschool чарковете

Може би тук идва ред да попитам дали някой е имал някакъв допир до въпросната компания и какви са му наблюденията

Но варианта някой да е правил подобни промени с точно spiderless chainring малко ме съмнява..