Проблем със SR SUNTOUR DURO D 100mm...?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем със SR SUNTOUR DURO D 100mm...?

Мнениеот Drunken MadLoud » Нед Окт 30, 2011 4:01 pm

Здравейте,преди 2-3 седмици си взех нова вилка "SR SUNTOUR DURO D 100mm",като цяло съм доста доволен от вилката и мисля че си заслужава парите.Единственият "проблем" ,който се появи е че дясната "врътка" за настройка на твърдостта се "разтропа" доста и това е доста дразнещо (общо взето имам чувството,че "врътката" ще си изпадне някъде в движение).Доста рядко се "заигравам" да променям твърдостта,така че по скоро е фабричен проблем.Този "проблем" не влияе по никакъв начин на работата на вилката,но ми се иска да го поправя.Вилката е гаранционна,но не мисля че това има някакво значение,все пак си работи добре и надали ще обърнат внимание на това нещо в сервиза.Въпросът ми е ако някой от вас има същата вилка и същият проблем,намерил ли е решение ?И има ли начин да оправя това нещо без да се налага да слагам уплътнения и т.н. ?Има ли начин да се разглоби и затегне наново?Изобщо по какъв начин са захванати въпросните "врътки" ,на резба,на щифтове или...? Благодаря ви предварително.
Аватар
Drunken MadLoud

Рейтинг: 1840

Re: Проблем със SR SUNTOUR DURO D 100mm...?

Мнениеот r1nftw » Нед Окт 30, 2011 6:11 pm

Ако я караш на най-меката настройка, пробвай да я врътнеш 1-2 оборота към "+".И моята един път се разтрака и откакто направих това, се оправи.
Intel core i7 920 @4,1GHZ Sapphire HD7870 Ghz edition OC @1250/1600
Аватар
r1nftw

Рейтинг: 1244

Мнениеот EccentricMOTION » Нед Окт 30, 2011 10:58 pm

Възможно е да се е разхлабил патрона. Просто отиди там, от където си закупил вилката и ще сервизират проблема. Не отваряй вилката сам в никакъв случай, понеже приключваш с гаранцията.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот Drunken MadLoud » Пон Окт 31, 2011 10:10 pm

Благодаря ви за мненията,ще опитам съветите и ще пиша пак дали се е получило.
Аватар
Drunken MadLoud

Мнениеот Drunken MadLoud » Пет Ное 04, 2011 5:59 pm

Нищо не помага.Ходих и в магазина от където си я купих, и ми обясниха, че няма оправия и не може да се затегне въпросната "врътка".Явно ще трябва да си я карам така, докато настъпи време за профилактика и не я "разкостят" в магазина,тогава може и да я огледам по обстойно.Какво да се прави такъв ми е късмета.
Аватар
Drunken MadLoud

Назад към Веломеханик