Ужасно тропане от шок/пружина/

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Ужасно тропане от шок/пружина/

Мнениеот Track3r » Нед Ное 06, 2011 1:10 pm

Здравейте от 1-2 дни (от когато ми хрумна да си оставя шока да го разглобят да го направят уж по мек) ,защото пружината ми е 900 лбс.. :\.Казах ми да мина сутринта да си го взема така така ..
Сменяха му масло к'фо го прайха сглобиха го и като го дигнеш-пуснеш чука на умряло от пружината май ... Казах им нали преди да го оставя ,не чукаше така а сега чука ... а попринцип шока е ДНМ някакъв си (знам ,че не е нещо хубаво ,но нямам пари за друго в момента ...) И ми казаха неможем да го направим защото е 200 мм а рамката е прегодена за 222 минимум ... и си тръгнах ,защото ме издразниха ..
Давайте съвети от какво може да е ... сичко е стегнато и пак лопа ... ?
http://www.album.bg/crazy_bikerr
Track3r

Рейтинг: 1110

Re: Ужасно тропане от шок/пружина/

Мнениеот mntcrazydh » Нед Ное 06, 2011 2:14 pm

Имах подобен проблем с предишната рамка и шок и се оказа, че е от втулките.
Предполагам, че и при теб проблема идва от там.
На тази снимка се вижда, че нещо не е наред с втулката горе вляво.
Успех! :agree:
За контакти: Лично съобщение или скайп : kamenovbeamer От гр. Монтана съм.
Аватар
mntcrazydh

Рейтинг: 1221

Мнениеот Track3r » Нед Ное 06, 2011 4:00 pm

mntcrazydh написа:Имах подобен проблем с предишната рамка и шок и се оказа, че е от втулките.
Предполагам, че и при теб проблема идва от там.
На тази снимка се вижда, че нещо не е наред с втулката горе вляво.
Успех! :agree:

Желязна е попрнцип има лек ръб ,но незнам какво може да и е .. От Каде мога да зема таква фтулка ,а и незнам как може да е от фтулката като не тропаше преди ...
Track3r

Рейтинг: 1110

Мнениеот rees » Нед Ное 06, 2011 8:17 pm

Аз си карам мекица и нямам проблем с втулките. Моят също е с преливник и реших да го обърна, да пробвам как е.. и така появи се хлопане. Правих го с уплътнения от вътрешна гума, нищо не стана. Най-добре отиди на стругар с шока и старите втулки и му кажи да направи такива, които да не хлопат. За съжаление @mntcrazydh е прав - от втулките е. :) Опитай да не си развърял пружината прекалено, повдигни го от седалката и виж дали не може да навиеш пружината още малко, опитай и да избутваш на долу задната гума и да дърпаш седалката едновременно, завърти го 4-5 пъти и виж дали хлопа, ако да, то значи е от втулките.
Изображение
ХХХХХХХ написа:здравеите колеги искам да питам вилката зaшто ми оделя 3 съмтима хот на доле тяе на мало и бъздъx ие помпа до краи
Аватар
rees

Рейтинг: 1305

Мнениеот axelmax » Вто Ное 08, 2011 7:25 am

Track3r написа:Здравейте от 1-2 дни (от когато ми хрумна да си оставя шока да го разглобят да го направят уж по мек) ,защото пружината ми е 900 лбс.. :\.Казах ми да мина сутринта да си го взема така така ..
Сменяха му масло к'фо го прайха сглобиха го и като го дигнеш-пуснеш чука на умряло от пружината май ... Казах им нали преди да го оставя ,не чукаше така а сега чука ... а попринцип шока е ДНМ някакъв си (знам ,че не е нещо хубаво ,но нямам пари за друго в момента ...) И ми казаха неможем да го направим защото е 200 мм а рамката е прегодена за 222 минимум ... и си тръгнах ,защото ме издразниха ..
Давайте съвети от какво може да е ... сичко е стегнато и пак лопа ... ?
http://www.album.bg/crazy_bikerr

В кой сервиз си оставил колелото?Как са ти каза ли,че ще го направят по-мек?Освен смяна на маслото,пипана ли е хидравликата?Защо просто не си сменил пружината?
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот Teodor40 » Вто Ное 08, 2011 10:47 am

Акселмакс хубаво те е питал :agree:
Мен ми е любопитно също да напишеш сервиза!
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Назад към Веломеханик