Ужасно пукане на средно/педал.

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Ужасно пукане на средно/педал.

Мнениеот icko0o » Сря Ное 09, 2011 11:37 am

Здравейте на всички имам въпрос отнсоно курбелите си който впрочем са FSA Gravity motoX в комплект със средно което е в комплект с курбелите. Има супер гадно пукане незнам дали е от средното или от педала някъде,но пукането е супер често дори понякога на всяко завъртане на педалите и е доста силно,някой път пука много силно при силно натоварване ако натисна по-здраво,но някой път си въртя съвсем лежерно и бавно и то пак пука леко,и пука от двете страни не е само от дясната или само от лявата,на мен повече ми звучи като от средното,но незнам.Какво ли не пробвах смазване на средното,затягане,смазване на резбите на педалите,отваряне на педала,почистване и ново смазване,нищо не помогна.Курбелите в комплект с средно бяха купени нови от един приятел и той ги ползва няколко дни понеже аз бях с него и сме карали заедно знам,че при него не пукаха,след тва той реши че иска Race Face Ride DH и пусна тези за продажба и аз реших да ги взема,монтирахме ги всичко както трябва и от тогава почнаха да пукат.
Моля не ми казвайте,"въпроса е дискутиран" и т.н.знам,и прегледах много теми и както споменах пробвах всичко което беше посочено в другите теми,но все още пукат.Моля за помощ. Мерси. :beer:
Прикачени файлове
28293.jpg
КУРБЕЛИТЕ И СРЕДНОТО
28293.jpg (40.53 KiB) Прегледано 386 пъти
Аватар
icko0o

Рейтинг: 1342

Re: Ужасно пукане на средно/педал.

Мнениеот Teodor40 » Сря Ное 09, 2011 2:35 pm

Виж да не ти е спукана рамката :lol:

не се шегувам
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот m0m4i » Сря Ное 09, 2011 2:52 pm

Демонтирай курбелите и с колкото се може по-силна струя вода изчисти средното сложи ВД на спрей и монтирай и би трябвало да спре да пука.А ако е от педалите първо ги махни от курбелите и им сложи грес!
Facebook/Kubratovo Bike team/
Аватар
m0m4i

Рейтинг: 1136

Мнениеот krach » Сря Ное 09, 2011 3:49 pm

Това с водата дали е добра идея? Верно си е че ще измие ако има нещо но и греста с нея. Ако ще чистиш средното хвани го разкости на части. Или в сервиз.
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот icko0o » Сря Ное 09, 2011 7:57 pm

Средното съм го мил не спира също така и съм го разглобявал и почиствал пак не спря,колкото до рамката не е спукана. :beer: :D

Други предложения. :popcorn:
Аватар
icko0o

Мнениеот Fanatico » Сря Ное 09, 2011 8:22 pm

Караш SS, това само по себе си е един вариант. Може да е от верига, венчета, плоча, дерайльор/сингулатор..
Провери плочата/баша дали са стегнати добре (4те болта).
Задната ти главина е с плътна ос, прегледай и нея.
За пукнатини по рамката, не търси само по стандартните места. ;)
:)

Имам чувството, че с долното си мнение нищо не каза, ама както и да е. Дано оправиш проблема. :agree:
Последна промяна Fanatico на Сря Ное 09, 2011 8:51 pm, променена общо 1 път
Аватар
Fanatico

Рейтинг: 1942

Мнениеот icko0o » Сря Ное 09, 2011 8:40 pm

Значи не е от плочите или баша и тях проверявах преди няколко дни добре са затегнати :D .Отзад временно съм сингъл спийд защото сега нямам средства за главина и други неща,на дали е от дерайльора аз ползвам един от 6 лева и го ползвам само за водач за нищо повече единственото което остава е да е веригата но тя е добре смазвана,смазвам я редовно и я почиствам карам от около 2,3 месеца с това ужасно пукане с надежда да спре все някога и пробвах много,много неща но все не се получава :D

пп не мисля,че е от главина аз когато завъртя по-здраво усещам пукането под краката си и се чува от там,затова най-вероятно виновника е от средното или педала,но пукането е толкова силно,че чак не ми се вярва и от педала да е.
Аватар
icko0o

Мнениеот Шлек_народен » Сря Ное 09, 2011 9:50 pm

Aко не е скапана касетата (средното) се сещам за няколко причини.
Рамката трябва да се фрезова -да се изправят лицата на муфата, където се завива средното.
Чашките се стягат със определено усилие,и то не е малко (пише на средното колко) и със специални инструменти.Надявам се, че сте го направили така! Преди да се завият към рамката - малко грес на резбите.Оригинално си имат тефлон против развиване, но след първото сваляне изчезва.Ако не са затегнати като хората, може и да пука от резбите. Ако са криви лицата, пак може да пука, може и да затяга и да пукат нещо лагерите.
Централния болт на левия корбел, дето го прибира към средното, се затяга на ръка - ЛЕКО - колкото да обере луфта.Курбелите трябва да се въртят свободно ,без никакво затягане.Лагерите не са предвидени за аксиално стягане. Ако е много стегнато .... Двата болта, които го затягат към оста отстрани се затягат по-сериозно .На курбела трябва да пише с какво усилие, но трябва и динамометричен ключ.На ръка ако стягаш и ключа е със дълго рамо - ПО- ВНИМАТЕЛНО, че може и да ги прецакаш.Но щом си ги свалял наколко пъти предполагам имаш представа колко се затягат.Ако не са затегнати достатъчно може и там да пука нещо.
Това е което се сещам.
Шлек_народен

Рейтинг: 1518

Мнениеот icko0o » Сря Ное 09, 2011 10:09 pm

Мерси много най-вероятно ще е от рамката,но как да разбера дали рамката ми има нужда от фрезоване на резбите за средното? :beer:
Аватар
icko0o

Мнениеот Ozzie » Сря Ное 09, 2011 10:12 pm

На резбите няма какво да им се прави. Челата на муфата на средното трябва да се обработят. Евентуално.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот icko0o » Сря Ное 09, 2011 10:14 pm

Така де до такава степен не разбирам най-вероятно ще се носи на механик да го види. :beer:
Мерси за помоща.
Аватар
icko0o

Назад към Веломеханик