Накладки "Clarks" за Hayes MX-1 - несъвместимост или....

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Накладки "Clarks" за Hayes MX-1 - несъвместимост или....

Мнениеот debono » Съб Ное 19, 2011 3:13 pm

Колеги, днес купих накладки "Clarks", съвместими със спирачка Hayes MX-1. След като демонтирах старите накладки се опитах да сложа новите, но се оказа, че комплектът (лява и дясна накладка) не може да влезе в спирачния апарат (прекалено тясно е за двете накладки :D ). В тази връзка, моля за мнения по въпроса:
Това на несъвместимост (некадърна изработка) ли се дължи или съм пропуснал да пипна неква настройка по спирачния апарат?

Поздрави,
Аватар
debono

Рейтинг: 1252

Re: Накладки "Clarks" за Hayes MX-1 - несъвместимост или....

Мнениеот rsf » Съб Ное 19, 2011 3:35 pm

Стрелките сочат задната част която не се вижда на снимката. Там има врътка която трябва да е развита до край. Развива се обратно на часовниковата стрелка. Оградената с кръгче врътка се навива до край - по часовниковата стрелка. Подобна врътка би трябвало да имаш и на лостчето, и тя се навива до край. Това е според мен решението.
Прикачени файлове
MX1.1.JPG
MX1.1.JPG (19.54 KiB) Прегледано 611 пъти
rsf

Рейтинг: 1519

Re: Накладки "Clarks" за Hayes MX-1 - несъвместимост или....

Мнениеот debono » Съб Ное 19, 2011 4:17 pm

Опитах се да развъртя въпросната "врътка" (тази, която не се вижда на снимката), но явно е заяла здраво и не ще да помръдва (има малко свободен ход наляво и надясно). Разглобих апаратчето, и се чудя дали да не пръсна малко wd 40, за да размърдам врътката, в случай че е клеясал механизмът или нещо подобно.
Аватар
debono

Рейтинг: 1252

Назад към Веломеханик