Въпрос за DRAG ONTARIO

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Въпрос за DRAG ONTARIO

Мнениеот adibonev » Нед Ное 20, 2011 1:37 pm

Здравейте на всички.Нов съм във форума и моля за съвет от вас. Искам да сложа на рамка DRAG ONTARIO касета за девет скорости и съответно други курбели, оскасета и задна главина.Ще можели да се стане на тази рамка и какво бихте ми препоръчали като модели,нещо от среден клас.
adibonev

Рейтинг: 1202

Re: Въпрос за DRAG ONTARIO

Мнениеот Teodor40 » Нед Ное 20, 2011 5:57 pm

От къде си? Моя съвет е да отидеш и да смениш нещата в сервиз на Веломания, ако колелото ти е гаранционно. Ти ще си платиш разбира се, но първо, че всички манипулации би следвало да се правят там (докато е в гаранция поне :) ) и второ, защото ще има кой да те насочи с продукти, които са налични а там не са малко. Може да посетиш и сайтовете. Няма да ги пиша, защото ще стане малко като реклама :lol:

Успех :agree:
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот adibonev » Нед Ное 20, 2011 6:23 pm

Благодаря за съвета.От София съм.Що се отнася до гаранцията-няма такава.До тук е сменена вилката и шините.Исках от вас съвет за частите,а че ще се посещава сервиз е ясно. :liplick:
adibonev

Рейтинг: 1202

Мнениеот mitaka12345 » Сря Ное 23, 2011 4:24 pm

би трябвало да стане но първо се консолтирай с специалист :D
mitaka12345

Рейтинг: 1000

Мнениеот pixov » Сря Ное 30, 2011 3:07 pm

Защо всички сте луднали по тази рамка един RAM2 и е готово!
Аватар
pixov

Рейтинг: 985

Мнениеот skipper » Сря Ное 30, 2011 4:07 pm

pixov написа:Защо всички сте луднали по тази рамка един RAM2 и е готово!

Може би защото е на пазара от доста време, доказала се е и много хора точно с нея са се запалили по планинското колоездене... и няма рамка RAM2 ;)

Бъди здрав.

По въпроса - да, може да се сложи.
Hardtail 4 life!
Аватар
skipper

Рейтинг: 1566

Мнениеот azzmaster » Пет Яну 06, 2012 1:17 am

Ако сложиш касета за 9 скорости ще трябва да смениш и дясната команда. Може би и дерайльора,ако искаш да сменя прецизно. Със сигурност ще трябва да смениш и веригата. Веригите за 9 скорости са по-тясни от тези за 8.Най евтините вериги за 9 скорости са по 34 лева,ако не ме лъже паметта.

Относно средното и курбелите, ако сложиш средно с широчина 68 мм и дължина 113 мм няма да имаш проблеми,естествено(говоря от опит,сглобих си колело с рамка Онтарио). Гледай захвата на новото средно да е същия като на новите ти курбели все пак (квадрат,окталинк,ISIS).
Не е проблем да сложиш касета за 9 скорости на сегашната главина. Ако все пак искаш да я смениш главината с по-добра, няма проблеми, но няма смисъл да се охарчваш много. Просто отиваш в магазина и казваш на продавача колко тежиш и как си караш колелото, като питаш за най-евтиния вариант който ще издържи на карането ти.
Препоръки:
За задна главина аз винаги взимам по-здрава и по висок клас , отколкото предна.Просто защото там е по-голямо натоварването. Едно Shimano LX(60 лв) или XT (80 лв) ще покрият изискванията ти напълно.

Доколкото за необразования коментар за РАМ2 (предполагам РАМ HT2) , РАМ-ската рамка струва над 200 лева в момента. Рамка Онтарио - взех си последната чисто нова от разпродажбата на Веломания за 85 лева,а по магазините върви различно, виждал съм я от 112 до 159 лева. Отделно двете рамки си имат различна геометрия. Въпрос на вкус,цена и т.н.
Аватар
azzmaster

Рейтинг: 1192

Назад към Веломеханик