Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.
Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20
Искам да ви попитам защо болтът на левия ми курбел се разхлабва постоянно. Болтът се затяга с шестограм 8ца. Затяган е безброй пъти и пак се разхлабва след 10минути каране. Мерси предварително!
Като гледаш курбела отгоре и като го въртиш перпендикулярен ли е на оста на средното т.е. правилно ли е набит? Ако да, сваляш го и проверяваш квадрата дали е ок, монтираш като слагаш лепило за резби на резбата на болта или федер шайба с подходящ размер и дебелина.
Зависи с кво колело си. Смени болта И курбела и ако пак се разглабя ... Аз лично бях с абсолютно същия проблем на старото колело, но се отървах, за щастие.
Аз търпях подобен проблем една седмица в Родопите... А сега го решавам този проблем със обилно мацане на локтайт и стабилно стягане. Само гледай да е на топло дорде съхне! Айде успех
манджа написа:Махни ги тез болтове на 8мица. Сложи си обикновенни с 14 гедоре , намажи резбата им с локтайд/лак за нокти или нещо подобно и стягай смело
Не разбирам къде е проблема , че ми набихте минус ?
Момчета стига сте обсъждали глупости.. Имал съм го проблема , пробвах локтайти и др. лепила. Проблема се оправя временно.Слагаш една зегер/федер шайба с подходящия размер , стягаш яко и забравяш за болта
SHAMBHALA BIKE PARK Slow Bike's - Fast Rider's ! Specialized rider !!
Аз имах абсолютно същият проблем и след като при едно каране курбела ми падна и щях да се разбия с супер голяма скорост реших да отида при механика ми. В крайна сметка се оказа че курбела е крив и това е била причината да се разхлабва. Смених курбела и нямах никакви проблеми...
Благословен да бъде този, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!