Омасляване на диск и накладки /Shimano/

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Омасляване на диск и накладки /Shimano/

Мнениеот Ganeca96 » Чет Мар 08, 2012 10:30 pm

Здравейте! Имам следния проблем на предна спирачка Shimano BR-M486: Спирачката ми е напълнена,обезвъздушена и т.н.Първо диска и накладките бяха омаслени и за това не спираше и мислех,че след профилактиката ще се оправи.Обезмаслих диска и накладките както ми казаха колеги от форума,всичко стана супер,но след като я монтирах отново пак нямаше спирачна сила и след 2-3 спирания пак се омаслява диска.Дали е от уплътнителите на буталцата или нещо друго? И как може да се оправи ??

П.п: Диска ми е Hayes 203mm

Изображение

Изображение
Изображение
Аватар
Ganeca96

Рейтинг: 1200

Re: Омасляване на диск и накладки /Shimano/

Мнениеот did » Чет Мар 08, 2012 10:32 pm

Отивай в добър сервиз! Тук няма врачки.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Re: Омасляване на диск и накладки /Shimano/

Мнениеот Ozzie » Чет Мар 08, 2012 11:27 pm

Накладки (осбено тип RESIN) поели спирачна течност, независимо каква е тя - DOT или минерално масло се оправят чрез замяната им с нови!
Нищо друго не помага, колко пъти трябва да се напише и да се повтори, за да ви го разберат главите?!?

Колкото до този въпрос:
Дали е от уплътнителите на буталцата или нещо друго? И как може да се оправи ??

даде ти се достатъчно адекватен отговор.

От мен един съвет, подложи по една шайба между гайките на главината и ушите на вилката. За всеки случай, да не стане така, че гайките да ги "изядат".
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Назад към Веломеханик