Педали шимано с клипс, и липсваща "тапа"

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Педали шимано с клипс, и липсваща "тапа"

Мнениеот Just crazy » Пет Мар 23, 2012 11:27 am

Драги съфорумци, издирвам ето тази тапа / фтулка (заплащам колкото е необходимо)
http://mania4x4.snimka.bg/sports/shimano.264179

Не знам как изглежда, един приятел ми подари педалите да ги ползвам но тази част липсва, и при въртене самата платформа се мърда и тропа, по принцип от вътрешната страна има болче захващащо тази тапа, така че ако не намеря в скоро време ще побългаря нещо.

Също така, ще ви бъда благодарен, ако дори ми кажете от къде мога да закупя такива тапички нови :idea:

ПОЗДРАВИ !!!!!!!!!
Аватар
Just crazy

Рейтинг: 1284

Re: Педали шимано с клипс, и липсваща "тапа"

Мнениеот 4getcredo » Пет Мар 23, 2012 5:29 pm

И да сложиш нови, много бързо след това пак ще паднат, особено ако педалите срещат често камъни. Стабилността на платформата няма кой знае какво отношение към стабилността на крака, когато си закопчан. Тия пластмаси/метали по-скоро предпазват механизма от бой. И аз имам такива, и впечатленията ми са такива. :agree:
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Рейтинг: 2000

Мнениеот Just crazy » Съб Мар 24, 2012 3:38 pm

Няма да изпаднат, на колело за асвалт и градско ще се слагат, да събирам въздух :D
А идеята е да се ползва платформата, понеже до магазина за хляб няма да слагам специално парчетата, това ми е идеята да ги възтановя ;)

Поздрави !!!!!!!!
Аватар
Just crazy

Мнениеот 4getcredo » Съб Мар 24, 2012 4:01 pm

Just crazy написа:А идеята е да се ползва платформата, понеже до магазина за хляб няма да слагам специално парчетата, това ми е идеята да ги възтановя ;)

В този смисъл тези плартформи не вършат никаква работа. Скобата за парчетата си стърчи над тях и нормалната подметка се пързаля доста. Не че не е възможно да ходиш до магазина с тях, но със същия успех това ще стане и с клипсове без такава платформа. :agree:
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Рейтинг: 2000

Мнениеот Just crazy » Съб Мар 24, 2012 4:16 pm

Напълно си прав стърчи, но не чак толкова не е болка за умиране, въпросът е че не искам да махам платформата (поне за сега), а в сегашният си вид при въртене потропва и не се трае ;)
Аватар
Just crazy

Назад към Веломеханик