did написа:Моите съболезнования, но никой тук не би се изненадал от написаното. Минимумът за качество, което си струва парите, е 500 лв за велосипед. Под тази цена всички "оферти" са подигравки с клиента и средства за бързо отказване на колоезденето.
axelmax написа:Velotec ли са!Колкото и да са скапани трябва да могат да се регулират.Смени сервиза или потърси ръководството на Шимано за регулиране на скоростния механизъм. Няма какво д аму се плашиш
did написа:Наливаш пари в каца без дъно. При твоите компоненти тази "основна профилактика" ще има ефект най-много месец. После пак ще има въпроси, въпроси, плащания, въпроси... Вместо кеф, ще получиш само проблеми.
Такива теми се пущат преди, а не след като си купиш велосипед. В момента само можем да изказваме съболезнования.
hyankov написа:did написа:Наливаш пари в каца без дъно. При твоите компоненти тази "основна профилактика" ще има ефект най-много месец. После пак ще има въпроси, въпроси, плащания, въпроси... Вместо кеф, ще получиш само проблеми.
Такива теми се пущат преди, а не след като си купиш велосипед. В момента само можем да изказваме съболезнования.
Може и така да е... но 600 лв (което според вас явно е минимума за нисък клас велосипед) няма да дам за колело което ще го карам по 5 км на ден, от дома до работа, по велоалея. За друго не мисля да го ползвам, нито ще му давам някакъв зор. Нито пък искам да мисля дали няма да ми откраднат колелото за 2-3 минимални заплати от улицата, или коридора пред апаратаментаНа един колега до сега 3 пъти са му крали велосипедите (в рамките на 2 години). Ако всеки път беше давал по 600 лв, едва ли щеше да му е много приятно.
Ако издържи половин година без да се разпадне, ще си е избило парите от горивото което иначе бих изразходвал.
hyankov написа:did написа:Наливаш пари в каца без дъно. При твоите компоненти тази "основна профилактика" ще има ефект най-много месец. После пак ще има въпроси, въпроси, плащания, въпроси... Вместо кеф, ще получиш само проблеми.
Може и така да е... но 600 лв (което според вас явно е минимума за нисък клас велосипед) няма да дам за колело което ще го карам по 5 км на ден, от дома до работа, по велоалея. За друго не мисля да го ползвам, нито ще му давам някакъв зор. Нито пък искам да мисля дали няма да ми откраднат колелото за 2-3 минимални заплати от улицата, или коридора пред апаратаментаНа един колега до сега 3 пъти са му крали велосипедите (в рамките на 2 години). Ако всеки път беше давал по 600 лв, едва ли щеше да му е много приятно.
Ако издържи половин година без да се разпадне, ще си е избило парите от горивото което иначе бих изразходвал.
dob111 написа:hyankov,
Ако реша да карам колело от 200-300лв, което да е непретенциозно и да не го мисля много, то това колело ще бъде втора употреба, абсолютно твърдо, с V-брейк и 7 скоростна касета. Намират се такива стари, но маркови "олд скуул" велосипеди - надеждни, леки са, вървят бързо и за града са просто чудесни!
krach написа:3. Ако е крива оста - най - често от тук идва големи главоболия колкото по - крива толкова по зле става. Може да разбереш дали ти е крива оста. Дигаш задната гума във въздуха завърташ гумата и гледаш венците. Ако правят странни странични движения, значи ти е крива остта.
Шлек_народен написа:krach написа:3. Ако е крива оста - най - често от тук идва големи главоболия колкото по - крива толкова по зле става. Може да разбереш дали ти е крива оста. Дигаш задната гума във въздуха завърташ гумата и гледаш венците. Ако правят странни странични движения, значи ти е крива остта.
Не, че нещо, ама това просто не е вярно! Венците(за тия на резба става дума) нямат нищо общо със оста.При крива ос може да има луфтове, затягане на лагери и всичко друго , но не и клатенето на венците. Клатенето на венците си е от самите венци - те си имат собствено лагеруване!
При положение, че оста е неподвижна, каквато и кривина да има, няма да се отрази по тоя начин. Дори и на самата капла.
krach написа:http://screambikes.eu/bg/kapli-mtb/4350-zadna-kapla-mach1-exe-26.html
Те за това става дума.
Ако е толкоз неверващ ще ти снимам клипче със капла с крива ос и клипче с права (неизкривена)!
krach написа:Когато оста е крива ЦЯЛАТА капла прави леки движения но това се вижда най - вече при венците. Както и най - вече там се усеща.
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 22 госта