Луфт на чашки.

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Луфт на чашки.

Мнениеот kosio_dh » Пон Мар 26, 2012 7:19 pm

Като натисна предната спирачка и започна леко да клатя колелото забелязвам лек луфт при чашките под спейсърите .Ще съм благодарен ако ми кажете от какво може да се е получило и какво да сменя, за да го оправя. Благодаря предварително. :beer:
hrissim написа:
По-добре да ползваш "флексор карпи радиалис" върху "Корпус кавернозум" не без участието на "Imaginor".
3в1 дет се вика. Резултатът е гарантирано добър
Аватар
kosio_dh

Рейтинг: 1078

Re: Луфт на чашки.

Мнениеот zafirovp » Пон Мар 26, 2012 7:27 pm

Първо пробвай да обереш луфта. За целта, разхлабваш болтовете на тапата и лапата. Затягаш болта на тапата, но не прекалено много. След това затягаш и лапата и си готов. Ако след това има луфт, значи проблемът е друг. Пак повтарям, не затягай болта на тапата прекалено много. След като си затегнал лапата можеш да дозатегнеш и другия болт. Болта на тапата служи само, за да обереш луфта.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот kosio_dh » Пон Мар 26, 2012 7:40 pm

Вчера сложих нова лапа. Може би не съм направил нещо както трябва. Ще пробвам както ми каза, ако не стане ще пиша пак. Благодаря за помощта. :beer:
hrissim написа:
По-добре да ползваш "флексор карпи радиалис" върху "Корпус кавернозум" не без участието на "Imaginor".
Аватар
kosio_dh

Мнениеот Morpher » Пон Мар 26, 2012 8:11 pm

Имай предвид, че при отваряне на чашките някой път се налага да си легнат хубаво в леглата. Това не става от първото затягане, а иска съвсем малко раздвижване. Ако луфтът е наистина малък, може да е от това. Просто притегни, докато спре луфтът, но не толкова, че да затрудниш хода.
Аватар
Morpher

Рейтинг: 1888

Мнениеот манджа » Пон Мар 26, 2012 10:36 pm

Ако не си отварял самите чашки просто сигурно не си стегнал луфта достатъчно , а това се проверява като обхванеш с пръсти челото и с палци натиснеш лапата напред :agree:
Pulse STR
Аватар
манджа

Рейтинг: 1454

Мнениеот zafirovp » Пон Мар 26, 2012 10:50 pm

Друг варянт е да разклатиш колелото, докато стискаш предната спирачка. Ако шава, провери дали накладките не ''играят'' вътре в калипера.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот kosio_dh » Вто Мар 27, 2012 4:23 pm

Мисля, че днес Любо успя да го оправи. Дано само не се появи пак. Благодаря за всички съвети. :beer:
hrissim написа:
Аватар
kosio_dh

Назад към Веломеханик