Корекция на хода на пружина

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Корекция на хода на пружина

Мнениеот wanko_ » Вто Мар 27, 2012 3:09 pm

Днес закупих нова по-мека пружина за вилка Rock Shox Dart 3 със 120мм ход.Нова пружина беше с около 2см по къса от старата, но то магазина на Горгона казаха, че това е, защото новата пружина е по мека.При слагането на новата пружина тя хлътна по надоло и хода на вилката стана 100мм.Реших, че са ми пратили грешната пружина, но от магазина ми казаха, че трябва да се използват по някакъв начин втулките(гумени джаджи наподобяващи шишове) от комплекта.Попринцип сложих сивата втулка от комплекта, защото такава беше сложена и на старата пружина, но както казах хода беше 100мм , а не 120мм.От Горгона ми казаха, че трявба по някакъв друг начин да се направи и да прочета из нета как става, но уви идея си нямам... търсих търсих и не мога.Моля ви се помогнете ми. :bawling: :bawling: :bawling: :bowdown:
Cycling is not just a sport, it's a religion!

ВЕЛОКЛУБ "ПЛАНИНСКИ ОРЕЛ" - ГР.ТЪРГОВИЩЕ
Аватар
wanko_

Рейтинг: 1173

Re: Корекция на хода на пружина

Мнениеот Ozzie » Вто Мар 27, 2012 6:30 pm

Трябва ти нещо, което да компенсира разликите в дължините. Не ми се търси устройството на тази вилка, иначе вероятно бих ти дал и по- добър съвет.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Назад към Веломеханик