Свързващо Звено

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Свързващо Звено

Мнениеот styanski » Сря Мар 28, 2012 3:32 pm

Не можах да намеря това което ми беше необходимо и затова пускам нова тема. Купих си свързващо звено КМС но, не иска да щрака когато свържа веригата. :dontknow: Трябва ли да го пиля?
ALTAFINI написа:
По принцип Avid Elexir са спирачки за Street и Dirt, естествено като излкючим "Ultimate" и "R" , но стават държат се и спират доволно, но пък за по тежки терени не знам карал съм много малко с такава!
Изображение
Аватар
styanski

Рейтинг: 1091

Re: Свързващо Звено

Мнениеот LIL » Сря Мар 28, 2012 4:49 pm

Как ще го пилиш бе пич! Ако си го сложил както трябва като стъпиш на педалите то ще си щракне спок ;)
Аватар
LIL

Рейтинг: 1789

Мнениеот styanski » Сря Мар 28, 2012 4:51 pm

LIL написа:Как ще го пилиш бе пич! Ако си го сложил както трябва като стъпиш на педалите то ще си щракне спок ;)

Мерси много! А когато се наложи да свалям веригата, какво да правя?
ALTAFINI написа:
По принцип Avid Elexir са спирачки за Street и Dirt, естествено като излкючим "Ultimate" и "R" , но стават държат се и спират доволно, но пък за по тежки терени не знам карал съм много малко с такава!
Изображение
Аватар
styanski

Мнениеот LIL » Сря Мар 28, 2012 4:57 pm

В началото докато се поизноси ще ти е трудно да го сваляш на ръка. Трябва да събереш веригата ммм..как да ти го обясня..да образува Z като свързващото звено да е в средата и натискаш курбела да откачи, ако ти отплесва от пръстите можеш внимателно да хванеш с клещи( може да ги изолираш да не го нараниш)
Аватар
LIL

Мнениеот BeezyJay » Сря Мар 28, 2012 6:58 pm

Натиск върху звеното с пръсти най-лесно откопчава.(личен опит) :look:
Аватар
BeezyJay

Рейтинг: 1114

Мнениеот styanski » Сря Мар 28, 2012 7:25 pm

Мерси много за съветите!
ALTAFINI написа:
Изображение
Аватар
styanski

Мнениеот LIL » Чет Мар 29, 2012 9:10 am

BeezyJay написа:Натиск върху звеното с пръсти най-лесно откопчава.(личен опит) :look:

Да, ако звеното не е КМС. И моето старото(срамско мисля) можеше да се откачи веднага с пръсти...чак притеснително лесно. В момента карам с КМС, минах вече доста км. с него и все още трудно се сваля само с натиск с пръсти, а в началото беше невъзможно пък аз мисля имам здрави ръце. Личен опит ;)
Аватар
LIL

Назад към Веломеханик