Експеримент с вилка

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Експеримент с вилка

Мнениеот Raduil » Сря Апр 11, 2012 11:06 pm

Здравейте колеги :wavey: реших да аи направя експеримент с вишлата зоом гордо като тези на кросовете,смисъл крос ендуро. Тъй като тази вилка не работи много добре, реших да сменя пружините с по меки като на боксер или някакви меки. Та въпроса ми е заслужава ли си да го направя това защотото нямам мн пари за по скъпа вилка пък и тази ми седи така. Скоро имаше в форума тази вилка с пружина от боксер и ми стана любопитно и се почудих, защо да не ди направя и мойта така пък и на бюджета излиза по евтино. Много ще сум ви блгодарен ако ми дадете съвет. Просто и да се опитвате да ме разобедите неможе . Поздрави Иван :beer:

Извинете ме ако намирате грешки в описанието!
Аватар
Raduil

Рейтинг: 1160

Re: Експеримент с вилка

Мнениеот ivan4o_sv » Сря Апр 11, 2012 11:51 pm

Според мен не си заслужава защото, пружините ще ти излязат около 40-50лв което е по скъпо от цялата вилка и още куп причини. Продай я и с парите които имаш и парите от нея си купи нещо по добро. :beer:
viewtopic.php?f=19&t=113661 СПЕШНО
RAM-a вадя от гараж,
после ......
Аватар
ivan4o_sv

Рейтинг: 1203

Мнениеот манджа » Сря Апр 11, 2012 11:58 pm

Продаваш я на желязо (щото леко тежка идва ) или както по рентабилно ти дойде след това добавяш парите за боксеровите пружини + още съвсем малко и си взимаш нещо малко по-читаво ,защото ще видиш само ядове :)
То ако ставало само с пружини , никой нямаше да кара боксер а всички щяха да са с по едно зуум-че гордо или 650''дх'' и да си джиткат етака :D :agree:
Pulse STR
Аватар
манджа

Рейтинг: 1454

Мнениеот Yavkata » Чет Апр 12, 2012 5:58 am

Това е уникална вилка! Почти всеки подрастващ далнхилър е минал през етап да я "оправя". Това , масло, това маслени патрони, меки пружини, без пружини. Толкова добре е направена и настроена, че нищо не може да доусъвършенства заводските и "настройки". Тя може да направи байкъра щастлив. Известно време си играеш с нея, цапотиш се със смазки, сглабяш, разглабяш и накрая я продаваш на някой ентусияст. В следващия момент усещаш, че си на площада , вятъра брули перчема ти, и гали зачервените ти бузки, сърцето ти тупка"оттървах се-оттървах се-оттървах се", и в главата ти се върти въпроса: "Как може да има наивници, които да си купят такова нещо". Из тялото ти се разлива родостно усещане, примесено със щипка съчувствие към следващия собственик. Мда, никоя друга вилка не може да донесе подобен емоциЙ. когато и да я продадеш, все ще е късно.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Мнениеот PtD » Чет Апр 12, 2012 11:02 am

Хахаха, Явката направо закова положението :clap: :clap: :clap:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик