Счупен обтегач SRAM X 7

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Счупен обтегач SRAM X 7

Мнениеот lynyrd » Сря Май 23, 2012 7:27 am

На обтегача ми се счупи посоченото зъбче и искам да ви попитам, това подлежи ли на някакъв ремонт, понеже ми се стори, че не е разглобяемо, а дори и да е, не знам дали изобщо може да се намери някъде тази част или обтегача е за изхвърляне и да си взимам друг? Използвал съм снимка на колега от форума, понеже нямам такава, дано не ми се сърди.
Изображение
lynyrd

Рейтинг: 1200

Re: Счупен обтегач SRAM X 7

Мнениеот Fanatico » Сря Май 23, 2012 8:41 am

Болта на дерайльора не излиза, защото се държи посредством нещо като зегерка (прилича на огъната телчица, изпълняваща ролята на зегерка) от вътрешната страна в едно улейче, точно при това, дето си счупил.
Когато се изкара тя, сглобката се разпада. От там нататък търсиш да смениш счупеното, предполагам от друг дерайльор.

п.п. говоря за предния модел X7, но ми се струва, че и на този трябва да е по този начин.
Edit: в такъв случай, е точно така, както съм описал.
Успех. :agree:
Последна промяна Fanatico на Сря Май 23, 2012 8:52 am, променена общо 1 път
Аватар
Fanatico

Рейтинг: 1942

Мнениеот lynyrd » Сря Май 23, 2012 8:48 am

Да, моя май е от предния модел, рамото му не е черно, а бяло...метално. Ясно....сега трябва да намеря някой със счупен на друго място X7 и да го пазаря или направо да го сменям този.
lynyrd

Мнениеот lynyrd » Сря Май 23, 2012 1:24 pm

Ами, ако някой има строшен подобен обтегач със здрава такава част и е за продаване, нека пусне едно ЛС.
lynyrd

Назад към Веломеханик