Помощ с монтажа на гуми

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Помощ с монтажа на гуми

Мнениеот TheGeek » Чет Май 24, 2012 8:16 am

Здравейте, взех си гуми Schwalbe Hurricane 26" x 2.0" PL, но имам проблем с монтажа. Като ги сложа все бият, единственото което забелязах е че винаги стоят на едно място по-навътре в каплата срещуположно на вентила. Казаха ми да ги намажа с веро не помогна, сложих и талк същата работа. И в момента се чудя от гумите ли е или аз не мога да ги сложа.
TheGeek

Рейтинг: 1227

Re: Помощ с монтажа на гуми

Мнениеот ivan4o_sv » Чет Май 24, 2012 10:54 pm

Това биене е или от каплата или от не донаместване на самата гума. Докато помпиш там където седи по навътре гледай да го издърпаш или опънеш докато се пасне поне малко. Ако не стане и така аз бих ги понапомпил малко повечко (не да ги гръмнеш) докато е с верата, съпуните, маслата и докато се наместят. И аз го имах този проблем. Късмет! :beer:
viewtopic.php?f=19&t=113661 СПЕШНО
RAM-a вадя от гараж,
после ......
Аватар
ivan4o_sv

Рейтинг: 1203

Re: Помощ с монтажа на гуми

Мнениеот TheGeek » Пет Май 25, 2012 11:15 am

Проблема се оказа в компресора с който ги помпя, показва грешно. Пише че са 4bar, а в същност е 3 и малко. На помпих ги хубаво до 5bar и всичко се оправи.
TheGeek

Рейтинг: 1227

Назад към Веломеханик