Поправка на избелели стеншъни...

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Поправка на избелели стеншъни...

Мнениеот picasso12346 » Пон Май 28, 2012 7:08 pm

Открих начин как да се поправят избелелите стеншъни...
Преди време ,когато още въобще не се занимавах с колела ,баща ми си търсеше за оръжието да си направи черния цвят ,който е избелял.
Процедурата е следната.Взимате едно съмсем малко пърче от гъбичка и го слагате на клечка за уши.Потяпяте в разтвора и нанасяте върху метала.Метала трябва да е напълно чист.Разтвора е някаква киселина и прави реакция с метала и почернява.
Разтвора се намира в повечето по-големи магазини за оръжия.Струва около 14лв цяла тубичка от около 10мл.Не знам как се казва ,затова им го обеснете така. Обикновенно се разтваря с вода ,но при по-силна констинценция ефекта е по-силен.Става си ,като фабричното и вече 4 месец вилката на приятел няма и следа от избеляване...
Дано на някой с този проблем съм помогнал.Ако темата не е на правилното място я преместете или яко смятате че не е полезна я изтрийте. :beer:
sr suntour => marzocchi
picasso12346

Рейтинг: 1206

Re: Поправка на избелели стеншъни...

Мнениеот Ozzie » Пон Май 28, 2012 8:07 pm

Това което си направил ми прилича на оксидация, но пък не съм сигурен, че се прави по точно този начин.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот humvy » Пон Май 28, 2012 8:14 pm

Работи ли или напразно да си дам парите ?
Аватар
humvy

Рейтинг: 1215

Мнениеот picasso12346 » Пон Май 28, 2012 8:39 pm

На приятел му го направихме и вече кара 4 месец ,без да има следа от изтъркването му.А преди с фабричното на 2 месец вече се изтърка частично.
@Ozzie не знам как се казва ,но се прави по този начин...
sr suntour => marzocchi
picasso12346

Рейтинг: 1206

Мнениеот humvy » Пон Май 28, 2012 10:06 pm

Дай някаква марка на това нещо или от каде си го взел. :agree:
Аватар
humvy

Рейтинг: 1215

Мнениеот outfaced » Пон Май 28, 2012 10:12 pm

picasso12346 написа:На приятел му го направихме и вече кара 4 месец ,без да има следа от изтъркването му.

Ми браво за експериментаторския дух ... устойчивостта на резултата ме изненадва честно казано.
Оксидацията е химически устойчиво покритие, но не и механично устойчиво. Това което се прави на тръбите е анодизация и е химическо отлагане в електролитна баня на покритие устойчиво на механични влияния. Има фирми в БГ, които го правят.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот TeDo_BaPHa » Пон Май 28, 2012 10:19 pm

Може би ще е добре да споменете и за каква вилка става въпрос ;). Предполагам едно е на такава със стоманени стеншъни, съвсем друго при алуминиевите такива...
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик