Съвет за задна главина...

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Съвет за задна главина...

Мнениеот Smok » Пон Юни 04, 2012 6:19 pm

Здравейте! Оня ден забелязах, че задната ос е крива, липсват и няколко лагера. Главината е "joytech". Насочиха ме към велосервиз(магазин) в Бургас, който се намира някъде около Пикадили. Не съм много на ти с велосипедите, още повече пък с ремонтите им. Какви са ми възможностите? Само нова ос, добавяне на липсващите лагери (ако е възможно), или направо нова главина? Оста се е изкривила според мен заради теглото ми (1.98 , 110кг). Преди това колелото се караше от сестра ми. Та, ако реша да сменя направо главината, според вас на какво ще е добре да заложа? Пак същата марка или нещо по скъпо? Байка е нисък клас (Крос фантом) и нещо не ми се нрави да наливам много пари в него. Ползвам го за градско каране, изключение правят бордюрите. Байка е с механични дискови спирачки, заради което предполагам, че главина различна от първоначалната, ще е и с по-висока цена (евентуално В-брейк спирачка?)
Благодаря предварително! :)
Sprint Apolon 2012
Аватар
Smok

Рейтинг: 1245

Назад към Веломеханик