проблем с вилка

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

проблем с вилка

Мнениеот kubratovo_bike_team » Сря Май 30, 2012 11:20 am

Здравейте колеги!
Имам следния проблем с вилката ми:
Вилката е Sr Suntor XCR, и когато се опитам да развия болтовете на ботушите, единия се развива и го изваждам,а другия болт се развърта, но колкото би да се върти не се изваяжда. Ако можете ми кажете как да го оправя. :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow:
Kubratovo Bike team-има и страница във фейсбук.
Аватар
kubratovo_bike_team

Рейтинг: 1160

Re: проблем с вилка

Мнениеот Hell_Man » Чет Май 31, 2012 12:36 pm

Безкрайният въпрос... :)
Ето тук разглобих моята и мисля, че ще си отговориш. Моята е XCM, но не вярвам принципът на шишовете да е коренно по-различен.
Ето тук има цяла огромна тема посветена на твоя случай

По същество:
Ако нямаш откъде да намериш ключ за тапите ще е сложно.
Като имаш ключ за тапите:
1. Намираш някой, който да ти завари шестограм за тръба/шпилка/нещо дълго - пъхаш, държиш контра и развиваш.
2. Ако нямаш шестограм за заваряване взимаш от вилка с блокаж блокажния механизъм, втикваш го и с нещо (аз го държах с тапата) държиш контра.

Тези два варианта ми свършиха работа за XCM разглобяване.

П.П.
Възможно е да съм се подвел: "а другия болт се развърта, но колкото би да се върти не се изваяжда" - развиваш ли го до край?
did написа:А аз да питам, щото си омазах каплата с пръжки, трябва ли освен да си полирам калодките и да си шкуртаковам шината?

uCkPeH написа:Пръжки не беше ли джумерки ? Меглио-то и тях ще махне :agree:

Hell_Man

Рейтинг: 1563

Мнениеот kubratovo_bike_team » Чет Май 31, 2012 8:46 pm

Колкото и даго въртя, той стои на една и съща позиция. :dontknow: :dontknow:
Kubratovo Bike team-има и страница във фейсбук.
Аватар
kubratovo_bike_team

Рейтинг: 1160

Мнениеот msniki » Чет Май 31, 2012 9:21 pm

kubratovo_bike_team написа:Колкото и даго въртя, той стои на една и съща позиция. :dontknow: :dontknow:

Натисни вилката с ръка или крак( на арката леко) като е на обратно да се сгъне поне малко, докато си я натиснал пробваи да отвъртиш.
Малко жесток метод е......
Метода е прост и ако е затегнато супер много няма да стане, колкото и да опитваш.
Даже смешно звучи, но при мен е действало всек път. :D
:agree: :D
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот Hell_Man » Пет Юни 01, 2012 9:09 am

kubratovo_bike_team написа:Колкото и даго въртя, той стои на една и съща позиция. :dontknow: :dontknow:

Положението става все по-лошо!
Кое въртиш? Колелото, кормилото, гайката, болта, гумата :bigeyes: ?
Удари една снимка на закученото и нарисувай две-три стрелки: "Въртя това натам и се опитвам да го изкарам от онова в еди коя си посока"
did написа:А аз да питам, щото си омазах каплата с пръжки, трябва ли освен да си полирам калодките и да си шкуртаковам шината?

uCkPeH написа:Пръжки не беше ли джумерки ? Меглио-то и тях ще махне :agree:

Hell_Man

Рейтинг: 1563

Мнениеот valito » Пет Юни 08, 2012 10:16 pm

И аз съм имал този проблем при един Zoom и с натискане на арката на виката болтът се развива без проблем.
valito

Рейтинг: 1219

Назад към Веломеханик