Досега на пазара такова 'чудо' не съм виждал!

Някой знае ли дали има такива курбели за МТБ?
dob111 написа:Определено 170мм е абсурдно късо за теб...
Защо по дяволите същия този калкулатор твърди, че при МТБ са ми необходими 180мм. курбели, а при шосейка - 175мм. Къде е ергономията в случая?
dob111 написа:Защо по дяволите същия този калкулатор твърди, че при МТБ са ми необходими 180мм. курбели, а при шосейка - 175мм. Къде е ергономията в случая?
Идеята е, че при МТБ каране теренът е по рошав, преодоляват се препятствия - камъни и т.н., които могат да свалят по-рязко каданса и с по дългия курбел контрола и възстановяването на каданса е по добро. Имаме по дълъг лост, за по добър контрол.
vpravov написа:...
Тази тема не е трябвало да бъде пропусната!
papinu написа:Единственото полезно е последното мнение на codename47, което е споделен опит .
vpravov написа:papinu написа:Единственото полезно е последното мнение на codename47, което е споделен опит .
Именно заради този пост основно ти я пуснах. Имай предвид, че codename47 е висок около 195см.
@Шлек_народен
Имам абсолютно същите лични впечатления при 87см. дължина на краката.
papinu написа:Анализирайки снимката от статията Как да настроим правилно байка си
оставам с впечатлението, че ъгъла на тръбата на седалката е от значение при определянето на дължината на курбела. Разбира се не трябва да се пропуска и настройване на позицията на седалката. Ако греша, моля споделете. Ако пък не, моля разяснете.
papinu написа:Според този калкулатор дължината на курбела с който трябва да въртя трябва да е 180 мм.
Досега на пазара такова 'чудо' не съм виждал!
Някой знае ли дали има такива курбели за МТБ?
Шлек_народен написа:Надолу не ми прави толкова впечатление колко са дълги. Та, това което се получава при мен е, че със 175 трудно поддържам висок каданс, докато със 170 не беше проблем. Проблема обаче е, че при нисък каданс болят коленете.Но на корав баир, ако паднеш към 50 и по-нисък каданс 175мм определено е по-добре.
Шлек_народен написа:Не, да кажем че предавките са същите, но движението на краката е различно и това е причината.Затова и има оптимална дължина на курбелите, според дължината на крака. Ако си отгоре, над твоя размер, се върти по-бавно.Опитвам се да държа висок, но нещо не се получава. За по-кратко става , но като се улисаш и в един момент просто забелязваш, че въртиш по-бавно. Несъзнателно го намалявам.Ако е точна дължината не е проблем високия каданс.Вече, ако са ти "свършили скоростите" на някой баир , там и да искаш не става с висок каданс.А и по принцип на равно и на баир има разлика в каданса.
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 23 госта