Здравейте !
Как се сменя маслото на "Marzocchi Drop off triple". Не знам коя година е, но май е около 2006-2007 ?
http://media.snimka.bg/s1/0583/027409456-big.jpg?r=0
bikerider написа:2005 Drop-Off Triple 170 QR20
L: 245ml SAE 7,5
R: 245ml SAE 7,5
Отваряш вилката отгоре, махаш всички пружини и спейсърите, изливаш маслото, изпразваш хидравликата чрез сгъване и разгъване наопаки, след което наливаш новото масло, сгъваш няколко пъти да излезе въздуха от хидравликата и по обратен ред сглобяваш. Горе съм цитирал препоръчителните количества на производителя, аз лично бих сипал по 235-240мл в крак, освен ако не си над 100 килограма. Най-добре си виж колко е старото масло и се ориентирай по него. Кажи ако пропускам нещо...
M1010X написа:Винаги съм се чудил какъв е смисълът от премахването на въздуха от хидравликата, при положение, че вилката е отворена баня и така или иначе е пълна с въздух?
It’s OK to bottom out. You have 5, 6, or 8 inches (13, 15, or 20 cm) of travel. You
paid for it, and you’re dragging it up the hills. Use it. At some point on your average
ri de, you should bottom out. Not vi olently, but you should use al l th e tr avel.
M1010X написа:Винаги съм се чудил какъв е смисълът от премахването на въздуха от хидравликата, при положение, че вилката е отворена баня и така или иначе е пълна с въздух?
martinl написа:Здравейте отново !
На вилката налях масло със вискозитет W 7.5. Количеството което сипах във всяка страна е 245мл. В момента вилката ми прави 140-145мм ход и не може да направи повече.![]()
Да не би маслото да е в повечко ?
martinl написа:Да не би маслото да е в повечко ?
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 23 госта