Профилактика

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Профилактика

Мнениеот Бау » Пон Авг 13, 2012 4:20 pm

Знам че е обсъждано страшно много пъти и че е пълно с такива теми но все пак ще попитам.
Колелото е разглобено и искам да направя пълна профилактика,да смажа и почистя всичко - верига,венци и прочие. Как и с какво по-точно ?
Другият ми въпрос е относно обезмасляването на спирачките ЗНАМ ,че това отново е обсъждано хиляди пъти но пак ще попитам ...
Мога ли да обезмасля спирачката ако оставя на слънце дискът за да се нагрее и после я напръскам със спирт,или да ми предложите други вариянти за добро обезмасляване,никога до сега не съм го правил ...

ПП: Знам че въпросите за тъпи и обсъждани ама няма какво да се прави. :dontknow:
Бау

Рейтинг: 1180

Re: Профилактика

Мнениеот venko » Пон Авг 13, 2012 5:21 pm

Бау написа:ПП: Знам че въпросите за тъпи и обсъждани ама няма какво да се прави. :dontknow:

Търсачка ?
"Човек, който не пие, е обладан от нечисти сили, служи на дявола и извънземните, става гей или умира от гъбички и херпес" Фьодор Михайлович Достоевски
Аватар
venko

Рейтинг: 1566

Мнениеот Бау » Пон Авг 13, 2012 5:33 pm

venko написа:
Бау написа:ПП: Знам че въпросите за тъпи и обсъждани ама няма какво да се прави. :dontknow:

Търсачка ?

Едно кратко обяснение по 2-та ми въпроса е напълно достатъчно,не намирам точни отговори в другите теми.
Бау

Мнениеот venko » Пон Авг 13, 2012 6:02 pm

Почистваш всичко, после сглобяваш, смазваш верига, лагери и прочие.
За почистване ползвай обезмаслител (например meglio).
Смазването на лагерите на средно, главини, окачване...и т.н. става с грес. За веригата си има специални смазки но става и с машинно масло.
За обезмасляване на диска ползвай пак обезмаслител. После измий обилно с вода. Печене на слънце, варене фламбиране и други методи от готварството не са препоръчителни.
Ако ти е омазнен диска, то най-вероятно и накладките ти са мазни. Няма ефикасен метод за обезмасляването им. Просто ги сменяш.
Успех с профилактиката!
п.с. Ако имаш още въпроси (но конкретно зададени) може и на п.м.
"Човек, който не пие, е обладан от нечисти сили, служи на дявола и извънземните, става гей или умира от гъбички и херпес" Фьодор Михайлович Достоевски
Аватар
venko

Рейтинг: 1566

Мнениеот Бау » Пон Авг 13, 2012 6:05 pm

venko написа:Почистваш всичко, после сглобяваш, смазваш верига, лагери и прочие.
За почистване ползвай обезмаслител (например meglio).
Смазването на лагерите на средно, главини, окачване...и т.н. става с грес. За веригата си има специални смазки но става и с машинно масло.
За обезмасляване на диска ползвай пак обезмаслител. После измий обилно с вода. Печене на слънце, варене фламбиране и други методи от готварството не са препоръчителни.
Ако ти е омазнен диска, то най-вероятно и накладките ти са мазни. Няма ефикасен метод за обезмасляването им. Просто ги сменяш.
Успех с профилактиката!
п.с. Ако имаш още въпроси (но конкретно зададени) може и на п.м.

Ето това исках да чуя,благодаря,ако има нещо по конкретно ще карам на лично при теб ! :agree:
Бау

Назад към Веломеханик