Имам няколко въпроса...

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Имам няколко въпроса...

Мнениеот 4o4koto » Чет Авг 30, 2012 4:40 pm

Здравейте. Купих си Leader Pantera смених си лагерите с капсоловани и от скоро карам по черни/горски пътища и пътеки( карам 2-3 дена седмично).
Та , вилката ми здаде багажа. Заслужава ли си на тази рамка да се сложи някаква по-качествена вилка ?
Ако си заслужава препоръчайте някаква вилка до стотина лева.

Ето и въпросното колело с характеристиките:
http://www.leader96.com/bg/index.php/ca ... gory_id=16

Благодаря предварително :) :) :)
4o4koto

Рейтинг: 1200

Re: Имам няколко въпроса...

Мнениеот dirtnewbie » Чет Авг 30, 2012 5:46 pm

На това колело не е възможно да му се сложи висококачествена вилка, поради простата причина, че челото на колелотo е normal size=>вилката е normal size, също.
Смятам, че е хубаво да се запалиш по такъв спорт, но това колело не е направено за такъв вид терени. Няма да се плашиш от това, че новите и хубави колела, подходящи за този стил са скъпи. Като за начало - събери сума около 500-600 лева и си купи едно нискобюджетно колело, което да е подходящо за начинаещи.
С течение на времето ще започнеш да сменяваш компоненти като вилка, капли, кубели и така нататък. Колелото ще излезе с времето, от теб се изисква търпение и желание. Колело с шок (заден амортисьор) струва от 2000 нагоре, затова по-добре се насочи към hardtail.
http://screambikes.eu/bg/velosipedi-pla ... -2012.html това колело ще ти е идеално за момента, а може да погледнеш и моделите на cross. Надявам се да съм помогнал поне малко.
make my wishes come true
dirtnewbie

Рейтинг: 1067

Назад към Веломеханик