Koнтра за BMX

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Koнтра за BMX

Мнениеот expello » Чет Сеп 13, 2012 10:50 pm

А бе навремето ми подариха един BMX, сигурно минаха 20 години, че и повече :D и ми се искаше да го "предам" на племенника ми и ще го стегна, ама помня, че контрата му я бях скапал и се чудя дали се продава в БГ някъде или въобще има ли начин да намеря тук или трябва да поръчвам от ebay (примерно). Въобще не съм на ТИ с тези неща и ще се радвам, ако може някой да ме упъти. btw, няма да му слагам спирачки, а и не искам, това е сигурно. Намерих, че се води/казва Coaster brakes на английски, та поне така успях да го намеря из чужди сайтове.

BMX e 1:1 с този, ако има значение де...

Изображение
expello

Рейтинг: 1200

Re: Koнтра за BMX

Мнениеот ivaylo_p » Пет Сеп 14, 2012 12:31 pm

Става и от балканче (едно и също е ) най-добре е ако намериш цяла капла. Неможе някой на няма в някое мазе или таван.
ivaylo_p

Рейтинг: 1200

Re: Koнтра за BMX

Мнениеот patricii » Съб Сеп 15, 2012 6:28 am

1. На българския пазар има контри/ най-често/- китайски, чешки и тип - ХВЗ -те са най разпространените, но това, което е по магазините също е китайско производство.
2. След като си купиш контра, при всички варианти ще опреш до майстор- разплита се каплата/махат се спиците/ и се наплита и центрова с новата контра.
3. Цени -ориентировъчни - чешка -20 лв, ХВЗ-15, китайска - 12лв. За майстора 6-12 лв.
4. Най-щастливия вариант е , ако контрата е ХВЗ -подменят се само "вътрешностите и", без да се махат спиците - най-примитивно казано.
Желая успех! :wavey:

ПП Естествено , има и по-скъпи варианти...
SPIRITUS PROMPTUS EST,CARO AUTEM INFIRMA!- ДУХЪТ Е СИЛЕН, ПЛЪТТА-НЕМОЩНА!
+Станислав Стратиев-ТОЛКОВА МНОГО НИ ПРАВЯТ НА МАЙМУНИ,ЧЕ ВЕЧЕ ВЯРВАМЕ В ТЕОРИЯТА НА ДАРВИН
Аватар
patricii

Рейтинг: 1210

Назад към Веломеханик