Скърцане от средното ?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Скърцане от средното ?

Мнениеот Tunderbolt » Нед Сеп 16, 2012 11:50 pm

Здравейте,
Миналият ден ходихме с един приятел да се спускаме и един камък отскочи от гумата и се удари в колелото около курбелите (не видях добре).
Та проблемът е, че след като се върнахме и когато се изправя да въртя педалите се чува странно скърцане, което не се е чувало до сега.
Не се появява когато карам седнал а само когато съм прав :).
Дали трябва да се смаже, а ъдарът от камъкът е просто съвпадение ?
И имали някакъв начин да го смажа без да махам курбелите, защото не му разбирам и не искам да ги махам на това време.
Може би с масло ?
Благодаря :)
Tunderbolt

Рейтинг: 1158

Re: Скърцане от средното ?

Мнениеот Hell_Man » Пон Сеп 17, 2012 9:23 am

Tunderbolt написа:Здравейте,
Миналият ден ходихме с един приятел да се спускаме и един камък отскочи от гумата и се удари в колелото около курбелите (не видях добре).
Та проблемът е, че след като се върнахме и когато се изправя да въртя педалите се чува странно скърцане, което не се е чувало до сега.
Не се появява когато карам седнал а само когато съм прав :).
Дали трябва да се смаже, а ъдарът от камъкът е просто съвпадение ?
И имали някакъв начин да го смажа без да махам курбелите, защото не му разбирам и не искам да ги махам на това време.
Може би с масло ?
Благодаря :)

Правило на сис-админа:

Оказване на помощ: Х лв.
Оказване на помощ с помагане от нуждаещия се: удвоено Х лв.
Оказване на помощ след намесата на нуждаещия се: утроено Х лв.

Това в кръга на шегата, но щом не разбираш и има проблем - отиди при някой, който разбира и той ще ти обясни. В случая конкретният камък е слабо вероятен да повреди курбела, но не можеш да знаеш дали не се е разскърцал педал или не се е разхлабил, или трябва да се гресира, без да погледне някой, който разбира.
did написа:А аз да питам, щото си омазах каплата с пръжки, трябва ли освен да си полирам калодките и да си шкуртаковам шината?

uCkPeH написа:Пръжки не беше ли джумерки ? Меглио-то и тях ще махне :agree:

Hell_Man

Рейтинг: 1563

Re: Скърцане от средното ?

Мнениеот Tunderbolt » Пон Сеп 17, 2012 7:37 pm

ок., мерси :)
Tunderbolt

Рейтинг: 1158

Назад към Веломеханик