Здравейте. Появи се проблем с моя RAM HT 2.2 . Веригата отзад почва да трака, когато се понапъне здраво колелото на педалите. Даже по някога се усеща и прескачане за миг. Гледах и 2-та дерейлатора, опитах се да натегна и отпусна задния от жилото за центровка, но този проблем си е все същия.. Обърнах колелото на обратно да огледам за кривина на задния дерейлатор и не забелязвам никакви измествания. Проверих за луфтове или някой от болтовете да се е охлабил, но няма такива. Веригата от страната, която влиза на на венец не се опира в този до него /по-големия/ .. Проверих просто дали не се опитва да захапва на по-голям венец и след това да пада долу /шума е подобен/ Пробвах на 4-5 от предавките докато карах, проблеми си е все същия. Веригата не се опира на предния дерейлатор в това състояние, пробвах там дали ще го има това потракване и на средния преден и пак си е същото.
п.с. Не е стандартното леко потракване, което съм усещал и центрова и преди на няколкото си колела със скорости, а по-скоро е като пукане, нещо изтърва ...
Имам някакви съмнения за веригата, че нещо е много скапана и самата тя трака, защото преди известно време четох в международен форум за тази верига и всички я псуваха, както и в един сайт за оценка на продуктите. Имаше изрази от сорта, че този продукт само разваля доброто има на sram .. Да не навлизаме в подробности...
Тестовете на обърнато колелото не са много ясни, защото не е достатъчно напънато колелото и може да измества нещо при прилагане на достатъчно сила.. Ако захапва по-голям венец няма как да го видя докато съм на колелото, защото е от долу..
Давайте идеи...