втулка на венец-касета

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

втулка на венец-касета

Мнениеот n_petrov » Пет Фев 08, 2013 8:49 pm

Привет, юнаци,

имам нужда от малко помощ. Днес ми пристигна една поръчка от црц. Към нея имаm една касета shimano HG-80-9 11-28, която обаче нещо не пристигна цяла. Има една втулка по-малко. Според техдока на шимано това е Y-357 64251, или номер 13 на схемата http://www.google.bg/url?q=http://techd ... KAaR6VR7Uw . Представлява втулка между венчетата с размер 2.56мм. 11-28 касетата би трябвало да има 2 втулки но имам една в комплекта. Интересува ме дали се предлагат части за тези касети тук и дали може да се намери само втулчицата в магазин, или евентуално, ако някой има стара/повредена касета и е склонен да се раздели с една втулчица :)
n_petrov

Рейтинг: 1200

Re: втулка на венец-касета

Мнениеот darlik_95 » Съб Фев 09, 2013 1:06 am

Не съм много сигурен, но мисля, че това ще ти свърши работа: http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 595/lang.2
П.С. Все пак измери дебелината на наличната ти втулка, тъй като посочения от мен комплект са 3 втулки: 3, 4, 4,5 мм.
Аватар
darlik_95

Рейтинг: 1201

Мнениеот n_petrov » Съб Фев 09, 2013 7:57 am

Измерих я веднага, и размерът и е точно колкото хората са дали - 2.56mm. Видях предлаганите, но за съжаление не смятам, че биха помогнали тук. В най-добрия случай ще увелича разстоянието между 2 зъбни колела с между 3 и 4 десети от милиметъра. Вероятно няма да превключва добре, а и всички зъбни колела ще са отместени след тая втулка. Отделно че цената на тея е над 15% от цената на касетата :) Ще огледам по магазините, ако няма ще диря фрезист или някой, който хвърля стара касета от HG серията. По документация тази втулка я има в почти всяка касета HG, независимо от класа и.
n_petrov

Рейтинг: 1200

Мнениеот uBaH » Съб Фев 09, 2013 10:41 am

Колега, не знам от къде си, но мисля че ще успея да ти намеря такава втулка. Стига да ти се плаща куриер за такава дреболия. Пари не търся. Имам няколко, разглобени касети (дълга история, трябваха ми втулки за single speed :D ), а имах възможността за закупя използвани касети на килограм.
Та едната от тях 100% е девятка. Разглобяема, като между всяка зъбчатка, имаше по една такава, алуминиева втулка. Само трябва да потърся къде прибрах всички излишни втулки, че имам поне за още един single speed велосипед.
Аватар
uBaH

Рейтинг: 2000

Мнениеот bio » Съб Фев 09, 2013 11:40 am

offtopic: ползвайте български пощи.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик