Малко съвети и помощ.

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Малко съвети и помощ.

Мнениеот radiano » Вто Фев 26, 2013 7:14 pm

Здравейте , казвам се Радослав от София. Карам - Drag Virus ,но миналото лято вилката - 'зоом' хлътна.Цялата работа е там ,че искам да подменя 50-60% от колелото в краен случай да закупя ново ,но не разполагам с парите..Мислех си дали мога да закупя само една вилка подменяйки старата ? Дали въобще мога да намеря вилка с толкова голям ход която да пасне и то на прилична цела - под 400лв или трябва да подменям и рамката >?
Поздрави :beer:
radiano

Рейтинг: 1180

Re: Малко съвети и помощ.

Мнениеот marsa » Вто Фев 26, 2013 7:29 pm

Сигурно се базикаш. Всяка евтина вилка с "oversize" стержен (1,125'') ще ти свърши работа. Колко беше ходът на вилката ти - 8 см? 10?

Между другото съществува вероятност вилката да е с "normal size" стержен без резба, но ми се струва нищожна. Ако я купуваш и сменяш в сервиз трябва да обърнат внимание.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот idaivan » Вто Фев 26, 2013 7:34 pm

Слагай един нов XCR - http://screambikes.eu/bg/vilki-amortisi ... cr-26.html и си пЪркай :)

P.S. Челото на всички drag virus 26"(дали има други не знам), които съм виждал е oversize.
Еverything is possible!!!
Аватар
idaivan

Рейтинг: 1355

Мнениеот radiano » Вто Фев 26, 2013 8:08 pm

Благодаря Ви за бързите и коректни отговори. Така изглежда моята слабост. http://www.bike-shop.it/popup_image.php?pID=28635 . Говорех с един приятел който уж разбира повечко от тези неща и твърдеше ,че хода ми е към 200мм (голям) и от там почнах да се притеснявам ,че ще ми излезе солено . Ако наистина е от порядъка на 100-120мм още утре ще потърся да закупя един XCR . Знаете ли къде се предлагат в София ? Също как мога да премеря разбера точно колко мм или см ми е вилката ?
Благодаря Ви още веднъж за помощта :thanks:
radiano

Рейтинг: 1180

Мнениеот venko » Вто Фев 26, 2013 8:47 pm

Здравей,
Вилката ти пряко сили е с ход 60мм, челото ти е oversize, така че XCR-а, който ти е предложил колегата по горе е удачен вариант.
Ако наистина би дал около 400 лъвчета за вилка :bigeyes: , по добре сложи още 200 и си вземи някой сносен твърдак, хвърли това желязо и ще се преродиш. :agree:
Поздрави!
"Човек, който не пие, е обладан от нечисти сили, служи на дявола и извънземните, става гей или умира от гъбички и херпес" Фьодор Михайлович Достоевски
Аватар
venko

Рейтинг: 1566

Мнениеот Admin » Съб Мар 02, 2013 9:07 pm

Мда, за 400-500 лв. мисля, че можеш направо да си купиш нов твърдак, който ще е по-хубав от велосипеда на снимката, а на старо може още по-читав байк да си вземеш. :agree:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик