Здравей,
искам да ти копирам няколко линка от немския форум,които намерих чрез гугле търсачката. Аз не мога да претендирам,че съм технически експерт нито,че съм средностатистически запознат потребител. Обичам да чета и се интересувам за играчките,които всички ползваме,но в ръцете си не съм държал или ремонтирал/профилактирал каквито и да са скъпи въздушни пружинни вилки и т.н. С тия думи искам да кажа,че може и линковете да са безполезни,въпреки,че се надявам малко светлина по въпросите ти да блесне ...
Сега към темата и моите впечатления от постнатото от потребителите във форума.
Постове 45 и 47 ми станаха интересни от тази
тема.
Tук еди кой си пита в тема за Магура Дюрин колко масло да си сложи на неговия модел от 2011,щото го излял при ремонта си ... Бил открил,че за неговият модел от 2011 му трябвало Suspension Blood Typ 2 (SAE 5) масло. Някъде по Manuals пишело,че по 60мл масло се слагало.Потребителят пита за съвети дали е тъй ? (Не се ангажирам колко е вярна тази информация ...)
По-късно някакъв друг домашен майстор му пише на дълго и на широко той как процедира и го съветва да му предгледа и един негов друг
пост,който се отнася за модели Лаурин и Меня. Същият му пише,че той лично си сложил Motul 5w Fork Oil масло на негов модел Лаурин,защото му попривършило оригиналното заводско на Магура едва ли не. Същият разкава,че според него вилката била станала по отзивчива и ако другият не се притеснява от това да сложи такова масло ,той ,видиш ли,го намирал за по-добро. За количество масло дискутират около 60ml / 110mm.
Надявам се да има нещо ценно в тия писания и тази другата тема за профилактина на другите модели от Магура.
Поздрави