Проблем със спирачки!

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем със спирачки!

Мнениеот Nikar22225555 » Чет Май 02, 2013 9:19 pm

1-Имам Проблем!
На колелото ми(Cross GRX8) спирачките ми са Shimano BR M446.
Бях свалил накладките и натиснах няколко пъти лостчето(предната спирачка) и притискателните механизми се приближиха.
Измеднъж чух звук като балончета,които излизат през тясно пространство под вода.
След като сложих накладките и каплата с диска, натиснах лостчето и нямаше почти никакво съпротивление и отиде докрай без да притиска диска.Ако е за обезвъздушаване,моля пишете.
2-Докато си карах се получи съпротивление на предната спирачка(не съм я натискал) и след това пронизителен скърцащ звук(два пъти).Когато обърнах велосипеда и завъртях колелото,имаше съпротивление без да я натискам и се чуваше щракане(като клечка по въртящи се спици) и не се отпусна дълго време.
КАЖЕТЕ МИ КАКВО ДА ПРАВЯ!
МОЛЯ ВИ!
Nikar22225555

Рейтинг: 1180

Re: Проблем със спирачки!

Мнениеот star » Чет Май 02, 2013 9:28 pm

Нагълтал си я. Трябва да се обезвъздуши..
star

Рейтинг: 1121

Мнениеот danieldonev » Чет Май 02, 2013 11:44 pm

Никога не си обръщай колелото с хидравлични дискови спирачки без да си ги стиснал със свински опашки. ВЛИЗА ВЪЗДУХ!!! Казвам ти го от опит.
danieldonev

Мнениеот kobso1245 » Пет Май 03, 2013 8:20 am

danieldonev написа:Никога не си обръщай колелото с хидравлични дискови спирачки без да си ги стиснал със свински опашки. ВЛИЗА ВЪЗДУХ!!! Казвам ти го от опит.

Аз пък мога да твърдя обратното-НИКОГА не ми е влизал въздух в системата, когато съм си обръщал колелото.
Друг е въпросът, че при него не е станало при самото обръщане, а поради факта, че ги е натиснал, без да има нещо между накладките(а то не е имало и накладки де..).
kobso1245

Рейтинг: 1416

Назад към Веломеханик