Ремонт на Fox Van R 36 2008

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Ремонт на Fox Van R 36 2008

Мнениеот gilb » Вто Май 07, 2013 9:07 pm

Здравейте, имам проблеми с ремонта на вилката ми. Купувана е миналата година,февруари месец от bike-house.biz ,като след няколко месеца отвори луфт във десния ботуш.
Въпреки,че вилката беше отваряна за смяна на маслото от неоторизиран от Fox механик,момчетата от bike-house.biz ми влязоха в положение и ми изпратиха гаранционно нови бушинг втулки с които да реша проблема си.
Луфтът,поначало малък,не ми правеше голямо впечатление и не бързах с отстраняването му,поради ред причини.Усещаше се само при натисната предна спирачка и то не в движение.
Напоследък се появи далеч по-дразнещ проблем - при каране,най-вече при рязко завъртане на кормилото се чува отчетливо пукане,като от наместване на нещо (вилково движение,шлаух по пружината,главини и тн. са проверени старателно) във вилката. Ясно е ,че е от втулките и е назрял моментът за смяна.
Въпросът ми е следният - кой в България има необходимият инструмент за да извърши смяната на втулките?
Проведох телефонен разговор с Пламен от Вело 2009 и се оказа,че той няма инструмент за 36 а този за 34 не е съвместим.

Ще ви бъда благодарен ако споделите мнения и съвети.
Благодаря за вниманието! :)
:turtle:
Аватар
gilb

Рейтинг: 1841

Re: Ремонт на Fox Van R 36 2008

Мнениеот MAN6 » Сря Май 08, 2013 4:25 pm

Любо Бирата. :) :agree:
xund
Аватар
MAN6

Рейтинг: 2000

Мнениеот jayblack » Сря Май 08, 2013 9:41 pm

Здравей,
ако обичаш да се занимаваш и се чувстваш технически подготвен, мога да ти дам схема за направа на инструмент за избиване и съответно за набиване на втулки.
Обикновенно втулките излизат по-лесно отколкото очакваш, единственият критичен момент е с дълбочината, ако ги набиеш малко по-надолу, респективно по-навътре в ботуша, може да се усещат леко стегнати и да им трябва донаместване.
Поздрави, Жоро.
Pinkbike написа:... fork that is as sensitive as an emo teenager kid.
Аватар
jayblack

Рейтинг: 2000

Мнениеот gilb » Чет Май 09, 2013 6:47 am

@MAN6 - Благодаря ти! Имам му телефона някъде из указателя,преди време ме спасяваше с едно Марзочи,но не знаех че работи и с Фокс.

@jayblack - Ще пробвам първо по сервизи,понеже не се чувствам подготвен да правя подобни манипулации а и не познавам лично човек,който да ги извършва вместо мен.Ако не се намери такъв инструмент в някой сервиз,тогава вече ще се прави явно. Благодаря ти за реакцията и отзивчивостта!

Поздрави! :)
:turtle:
Аватар
gilb

Рейтинг: 1841

Назад към Веломеханик