Marzocchi 66 rc2 2007

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Marzocchi 66 rc2 2007

Мнениеот exiteyes » Пет Май 10, 2013 2:35 pm

Здравейте, тъй като бях намерил преди време, когато ми трябваше колко мл масло трябва в ботуш за вилката, вчера я отворих пак, защото имах един друг малък проблем и реших да се допитам до вас. Имам чувството, че вилката не си прави пълния ход, разглобявам я от-до изкарвам стеншъните от ботушите и вътре не остава никакво масло. В началото още февруари месец, когато и смених маслото бях сипал точно по 205мл както беше описано в 'oil level chart'-а обаче правеше само половината си ход и изсипах от 2та ботуша по малко, за да се нормализира. Вчера като излях това, което имаше вътре видях, че скалата показва около 350мл+.
Някой има ли наблюдения над това колко точно трябва да сложа, така че да не пропада хода и да работи нормално или на мен ми се е престорило, това че не си прави пълния ход? :D Пружините са сини, като едната страна е rc другата ETA.

И друго нещо, въпросния проблем, заради който я отворих е, че от към 1 месец насам усещам, че губи налягането в preload-a за около 3-4 дни каране.
Смених уплътненията на тапите отгоре и болтовете отдолу, има ли другаде място, откъдето може да си излиза въздуха. Тапата с вентила може да се разглобява посредством зегер шайба но не знам до какво положение мога да стигна със разглобяването, когато махна шайбата.(нямам такъв малък размер клещи :D )
Аватар
exiteyes

Рейтинг: 1837

Re: Marzocchi 66 rc2 2007

Мнениеот exiteyes » Съб Май 11, 2013 6:46 pm

Благодаря за вниманието все пак. Оказа се, че успях точно да улуча проблема за въздуха, а той беше, че смених 5те уплътнения на патроните и проблема се изчисти. Сложих и точно по 200мл масло в ботушите и сега си прави абсолютно пълния ход, явно при първото сервизиране по-рано тази година съм бил все още зелен в тая насока. :beer:
Аватар
exiteyes

Рейтинг: 1837

Назад към Веломеханик