Блокирал XCM!?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Блокирал XCM!?

Мнениеот ALLMountainGoat » Вто Юни 18, 2013 6:18 pm

Здравейте! Значи от почти две години карам с един XCM, обаче след последният ми трип се сблъсках с необичаен проблем. Не знам блокирал ли е или какво, но не мога да регулирам вилката по никакъв начин. Дори с клещи не мога да ги врътна за да отхлабя или стегна пружината. Има ли шанс сам да се оправя по някакъв начин или да водя байка на доктор.
ALLMountainGoat

Рейтинг: 1160

Re: Блокирал XCM!?

Мнениеот Fujitzo » Сря Юни 19, 2013 12:20 am

Нормално. Ако не се отваря и смазва всяка година , или дори 2 пъти годишно XCM-a запича яко. Ако искаш да действаш сам ти трябва специално ключе, за да отвъртиш короната на вилката за да стигнеш до самата пружина - за съжаление такива не се продават за да могат от Драг да ти вземат 20 лв за сервиз. Аз лично си намерих от познат. Иначе за половин разглобяване - следвай тази статия - http://www.mtb-bg.com/index.php/special ... -repair013 Но не очаквай чудеса - след сервизиране положението ще се подобри само за няколко карания - после пак се зацапва и започва да насича и да не работи добре.
Fujitzo

Рейтинг: 1303

Мнениеот magnumz » Сря Юни 19, 2013 6:17 am

Моите тапи ги махам с тьнки клещи... Ако са от новите пластмасови де :)
ТЪРСЯ ВРЪТКА ЗА XCM ЗА LOCKOUTa. СТАВА ВЪПРОС ЗА МЕХАНИЧЕН ЛОКАУТ
Аватар
magnumz

Рейтинг: 1135

Мнениеот ALLMountainGoat » Сря Юни 19, 2013 10:10 am

Fujitzo написа:Нормално. Ако не се отваря и смазва всяка година , или дори 2 пъти годишно XCM-a запича яко. Ако искаш да действаш сам ти трябва специално ключе, за да отвъртиш короната на вилката за да стигнеш до самата пружина - за съжаление такива не се продават за да могат от Драг да ти вземат 20 лв за сервиз. Аз лично си намерих от познат. Иначе за половин разглобяване - следвай тази статия - http://www.mtb-bg.com/index.php/special ... -repair013 Но не очаквай чудеса - след сервизиране положението ще се подобри само за няколко карания - после пак се зацапва и започва да насича и да не работи добре.

Значи по-добре въобще да не давам пари за профилактика на тази вилка?
ALLMountainGoat

Рейтинг: 1160

Назад към Веломеханик