Броня за спирачки?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Броня за спирачки?

Мнениеот MaRRty. » Чет Юни 20, 2013 1:37 am

Здравейте, понеже много време вече карам с бронята за скорости и тя почна да скърца и да превключва трудно, и съм решил да я сменя, но нямам за скорости, а имам за спирачки, та въпроса ми е ще стане ли бронята за спирачки на скорости? :beer:
- Не е важно какво колело караш, важно е как го караш!
- Карай по мен, ако вдигаш 300km/h!
Аватар
MaRRty.

Рейтинг: 1113

Re: Броня за спирачки?

Мнениеот dudelgrincen » Чет Юни 20, 2013 4:12 am

Може, но резултата няма да е добър ако ползваш индексирани команди, с фрикционни няма да е проблем. Бронята за спирачки по принцип е спираловидна и огъването и променя ефективната и дължина. (докато се движиш едва ли можеш да завъртиш толкова кормилото, че да задействаш спирачките, въпреки че може и да усетиш триене)
Безкомпресионната броня за скорости е надлъжна и не променя дължината си - можеш да видиш някоя снимка в Гугъл. Тя не бива да се използва за спирачки, тъй като може да се разкъса. Тоест и двете са взаимно несъвместими. Има и трети вид брони, които стават и за двете и предлагат много добри качества, но струват доста и като цяло са рядкост.

Другото е, че жилата за спирачки и скорости, както и броните имат различен диаметър (жилото за скоростите иначе би влязло, но както казах - не очаквай добро превключване).

Бронята за скорости дори е по-евтина и просто не схващам защо питаш, но като си тръгнал с тези въпроси защо по-добре не отидеш да ти я сменят? Пробвай и сам, купи си и ново жило, но имаш ли с какво да си срежеш жилото и бронята?
Аватар
dudelgrincen

Рейтинг: 1515

Назад към Веломеханик