Hope Tech EVO V2, спонтанно втвърдяване на лоста

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Hope Tech EVO V2, спонтанно втвърдяване на лоста

Мнениеот obelix » Сря Юли 17, 2013 8:16 pm

От няколко дена предната ми Tech EVO V2 прави следното: при каране от време на време, без видим повод, свободния ход на лоста изчезва, лоста става много твърд. Първата ми идея беше, че маслото е за смяна, преточена е вече два пъти но проблем все още има. Някакви идеи? Някой да е имал подобен проблем? Случвало се е да се втвърди лоста дори в самото начало на спускането, преди спирчаката да е имала време да загрее.
Аватар
obelix

Рейтинг: 1440

Re: Hope Tech EVO V2, спонтанно втвърдяване на лоста

Мнениеот bio » Сря Юли 17, 2013 8:37 pm

obelix написа:От няколко дена предната ми Tech EVO V2 прави следното: при каране от време на време, без видим повод, свободния ход на лоста изчезва, лоста става много твърд. Първата ми идея беше, че маслото е за смяна, преточена е вече два пъти но проблем все още има. Някакви идеи? Някой да е имал подобен проблем? Случвало се е да се втвърди лоста дори в самото начало на спускането, преди спирчаката да е имала време да загрее.

ако буталата не се връщат до край, би следва бързо да намалее свободния ход на спирачката.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Re: Hope Tech EVO V2, спонтанно втвърдяване на лоста

Мнениеот obelix » Сря Юли 17, 2013 9:28 pm

В движение няма как да гледам, а като си стои колелото, изглежда се връщат нормално. Лоста се връща докрай, включително при каране.
Аватар
obelix

Рейтинг: 1440

Назад към Веломеханик