Лагери за средно движение power spline откъде

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Лагери за средно движение power spline откъде

Мнениеот hborisoff » Пон Юли 22, 2013 10:38 am

Здравейте,

Имам велосипед Ram HT1.1 2012 година с курбели Sram S600 PS като предполагам че средното ми движение е като на тазгодишните модели Power Spline. Лагерите на средното движение доста бързо се разпукаха (след около 1500км каране). Проверих в два магазина но нямат такива лагери за Power Spline. Та въпросът ми е откъде мога да си купя лагери дори и по-здрави ако има, че тежа към 100кг и сигурно ще са ми консуматив.

Благодаря и хубав ден!
hborisoff

Рейтинг: 1200

Re: Лагери за средно движение power spline откъде

Мнениеот zafirovp » Пон Юли 22, 2013 11:10 am

Не каза от къде си? Ако си от София, провери във магазина за лагери до Евроболт. Там имат доста видове. Ако нямаш нужните инструменти по-добре си купи ново средно, че си е голяма играчка самата смяна.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот hborisoff » Пон Юли 22, 2013 1:16 pm

От София съм. Оставих колелото в един сервиз и момчето каза, че ще отвори движението и ще го затвори и пукането би трябвало да спре и да може да се кара още. Така че ще отложа малко купуването на ново движение.
hborisoff

Мнениеот hborisoff » Пон Юли 22, 2013 8:50 pm

Оказа се че след изваждането на средното движение няма промяна, затова се хванахме с брат ми да слушаме откъде идва пукането и се оказа от касетата с венците отзад. Утре ще отида до магазина откъдето купих велосипеда да видя дали ще го покрие гаранцията. Касетата е Sram PG 830.
hborisoff

Мнениеот zafirovp » Вто Юли 23, 2013 12:36 am

Изобщо не си прави труда, няма да я признаят. Да не говорим, че колкото и да слушаш, е много вероятно да не е от там. Поне при мен, след пълна профилактика на всичко що се движи едно гадно пукане не изчезна. Оказа се болта на седалката, ама как да предположи човек.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот edinmilion » Вто Юли 23, 2013 10:13 am

Ако се чува пукане отзад при касетата, провери дали е затегнат достатъчно добре QR-а (болта на задната ос).
edinmilion

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик