Имам проблем,за който ми трябва вашата мъдрост и съвет.
Карам Cross GRX8,новичък на 4 месеца и преди седмица и малко бях извън града и го оставих на една дружка да си свърши някоя и др. работа докато ме няма 3 дни в София....
Прибирам се,взимам колелото и що да гледам - роторите са чернички повече от колкото трябва...питам аз какво е ставало получавам отговора - нещо е тракало смазах ги малко с машинно масло да вървят по леко,всичко е наред...

И така почна моята,и до ден днешен,борба с обезмасляването им...
Рунд 1 - Сваляне и на 4-те накладки (о да) със спринговете от хидравликата и на 2та ротора от колелата...обработка със спирт 98% от аптеката с яко търкане...
Рунд 2 - Обработка с ацетон.
Рунд 3 - Горене със спирт за горене от железарията
Рунд 4 - От КОЛЕЛОТО на Сердика си купих обезмасилтел доста добър,който помогна при обработката в комбинация с Меглио от левчето...
Рунд 5 - Каране на скърцащо колело на стадиона с ангажирани спирачки на ниска предавка в продължение на N време през което всяка аларма в радиус от 5 пресечки ме чу и бе съпричастна...
Резултат - роторите повъзвърнаха нормалния си цвят,обезмаслени са но видимо има тъмни следи по тях,накладките след обработка изглеждат неомаслени след 5 спирания възвръщат черния си цвят,но скърцането изчезна,спирачния път се скъси,но е все още неадекватен според мен.
Въпроса ми към вас е - пропускам ли нещо да направя? ако да какво или с какво да обогатя гамата на методи за обезмасление. Да ходил съм в сервиза им казаха ми да се пусна от Витоша на спирачки до доло за да се оправи,според тях смяната на накладки е извън въпроса,тъй като са нови и не установиха др. проблем.
Образовах се през интернет за проблема,видях демонстрация на някаква паста,която се маже по роторите,стържеш яко,измиваш - готово,но незнам дали в София се продава...а др. приятел колоездач ми каза чудно решение на проблема,цитирам - "Омазваш роторите с Меглио да се сапунисат хубаво и отгоре им ръсиш пипер на зърна...хръца хръца - промивка - фикс...не сам пробвал понеже имам чувството,че ще ми трябва или шиш да въртя роторите на огън или бира

Надявам се да ме обогатите с отговорите си и да оправя проблема ми