Голям проблем с вътрешни гуми

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Голям проблем с вътрешни гуми

Мнениеот raider » Сря Авг 21, 2013 12:01 pm

Здравейте !
Нов съм в вашия форум. Карам велосипед в свободен туристически стил, по около 20 км на ден(предимно асфалт). Имам голям проблем с вътрешните гуми на велосипеда стар Спринт 26 инча с твърда рамка. Проблема се изразява в честа смянана на вътрешните гуми, което ще рече и двете за месец! Използвам губи Рубена и китайски безимени проблема и при двете, като Рубената изкарват 2-но повече в времето. Гумите гърмят от вътрешната страна от към шината незнам поради каква причина гумата се надрасква с времето отвътре от нещо си и след време от тия драскотени се сцепва и гръми! Имам бандаж от вътрешната страна даже 2 слагал съм изолирбанд никакво подобрение, шините ми са обикновени не айро. Някой колега имал ли е такива проблеми с евтините велосипеди ?
raider

Рейтинг: 1200

Re: Голям проблем с вътрешни гуми

Мнениеот dafigg » Сря Авг 21, 2013 12:27 pm

Виж хубаво каплите да нямат някакви ръбове и неравности по тях. Виж и хубаво гумите да нямат някакви оголвания от вътре. Предполагам телта се вижда и ти жули във вътрешната, което води до тези разкъсвания. Най-вероятно ще трябва да си вземеш 2 нови гуми и всичко ще се оправи.
Аватар
dafigg

Рейтинг: 1202

Мнениеот Vatman » Сря Авг 21, 2013 12:36 pm

Пробвай следващия път с по-високо налягане - минимум 3,5 bar (350 kPa) :dontknow:
Vatman

Рейтинг: 1390

Мнениеот PtD » Сря Авг 21, 2013 3:58 pm

Vatman написа:Пробвай следващия път с по-високо налягане - минимум 3,5 bar (350 kPa) :dontknow:

Я у лево! По-глупав акъл не можа ли дадаеш?
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот raider » Сря Авг 21, 2013 5:00 pm

Гумите се надраскват от самия улей кадето лежът нипелите на спиците цялата гума там седи охлузгана
и на места се появяват все едно е трила с нещо драскотини, който след време гърми от тях. Отгорната страна към гумата нямам никакви проблеми !
raider

Мнениеот did » Сря Авг 21, 2013 5:49 pm

Бандаж?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот F1 » Сря Авг 21, 2013 7:04 pm

did написа:Бандаж?

Това мисля е проблема на човека, Дори и да изглеждат добре се съмнявам да са ок. Просто са гумени и с времето се претриват и пробиват. Най-добре е да се сменят с някакви по-качествени, нищо че са към 5 лева мисля по-хубавите, а ако трябва да е бюджетно- навий шведска лента под бандажа, но това е временно решение. Дано съм помогнал.
Най-лошо е да си боклук и да няма кой да те изхвърли.....
F1

Рейтинг: 1160

Мнениеот raider » Сря Авг 21, 2013 7:53 pm

Бандажа ми е гумен и е видимо здрав и като нов навсякъде. Отдолу имам друг допълнителен бандаж, но той е някаква лента по скоро, като транспортна лента. Гумения бандаж е ориг на велосипеда и преди години не е имало такива проблеми.
raider

Мнениеот bdz43r » Сря Авг 21, 2013 7:55 pm

Да не ги цепиш по бордюрите?
Аватар
bdz43r

Мнениеот raider » Сря Авг 21, 2013 9:55 pm

Хм Нз от бордюри рядко слизам, но карам из дупки по родните ни пътища...
Самата гума стой все едно се е трила в нещо като песечинка има драскотини и цепнатинки, който след време експлодира от тях гумата.
raider

Мнениеот neddelev » Чет Авг 22, 2013 9:57 am

Да използвам темата на колегата за което се извинявам и да питам по-опитните.
Наистина ли толкова просто да си залепиш вътрешната гума?
Тъй като ми писна почти всеки ден да праскам по една две лепенки от прословутите бабини зъби от които няма отърване взех да си задавам въпроса наистина ли лепя правилно?След като намеря дупката и почистя добре гумата,намазвам с лепило и тук идва въпроса-дали да залепя лепенката когато въобще няма въздух във гумата,или да я лепна когато в гумата има въздух дотолкова,че да придубие естествената си форма на гръг или да е понапомпена малко повече и тогава лепенката?Тези въпроси ми дойдоха наум тогава когато лепенката е залепена вече,при спадната гума лепенката си е нормална,но когато след това се напомпи гумата се криви от самата лепенка,лепенката неможе да се изпъне така както гумата и става като прискрипана на това място,ако гумата е напомпана леко или малко повече лепенката си стои добре на гумата но като се изпусне въздуха напълно да може гумата да се навие например за резервна лепенката се свива така,че заприличва на счухрена кожа,и накрая и в двата случая не ми харесва това което правя.Та какво мнение имати вий по въпроса?
neddelev

Рейтинг: 1187

Мнениеот Cecko » Пет Авг 23, 2013 7:34 pm

Относно проблема на "raider", защо не провериш дали някоя от спиците ти не стърчи повече от ниплата, и по този начин да ти протрива гумата. На мен ми се е случвало.
Cecko

Рейтинг: 1180

Мнениеот raider » Пет Авг 23, 2013 9:37 pm

Колега гумата не е протрита ми е нарязана на места по цялата вътрешна окръжност , все едно с бръснарско ножче.
raider

Мнениеот kobso1245 » Пет Авг 23, 2013 10:14 pm

raider написа:Колега гумата не е протрита ми е нарязана на места по цялата вътрешна окръжност , все едно с бръснарско ножче.

Прекалено тесен бандаж?
Смисъл да покрива дупките за спиците, но да не е достатъчно широк да излезе от вдлъбнатата част на шината. Само така може да е обеснено, поне според мен.
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот raider » Съб Авг 24, 2013 12:37 pm

Бандажа си излиза от улея на спиците. Имам съмнения самия бандаж в края е напукан дали той не поврежда гумата ?
raider

Назад към Веломеханик