Cross GRX8 - стърже веригата

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Cross GRX8 - стърже веригата

Мнениеот svenn1 » Сря Сеп 04, 2013 8:58 am

Здравейте,
понеже съм нов във форума, незнам дали тук е правилното място да си задам въпроса :) но ще стрелям :)
Наскоро си купих гореспоменатият велосипед(3 - 4 седмици). Нямам много километри навъртяни(около 60 - 70). От както го купих обаче забелязах, че
като карам на най - голям преден венец и на най - малък заден(а дори и на предпоследния заден) се чува доста гадно стържене на веригата. Не мога да разбера дали е отзад или отпред, но се усилва, когато се изправя на педалите за по - здраво педалиране и то по - точно когато стъпвам на десния педал :).
От какво би могло да се получава това и дали с настройка на скоростите би изчезнало? Ако е така, то най - добре да отида там от където го купих(близнаците на В.Левски)
Благодаря Ви предварително!
svenn1

Рейтинг: 1200

Re: Cross GRX8 - стърже веригата

Мнениеот spirov92 » Сря Сеп 04, 2013 12:14 pm

Вероятно трябва настройка на преден/заден дерайльор. Пробвай да видиш къде стърже. В сайта има статии относно настройката.
spirov92

Рейтинг: 2000

Мнениеот vladrov » Сря Сеп 04, 2013 12:28 pm

Според мен веригата пристъргва в предния дерайльор. http://www.mtb-bg.com/index.php/special/repair/282-repair007
vladrov

Мнениеот svenn1 » Сря Сеп 04, 2013 2:51 pm

Благодаря Ви за мненията. Най - добре ще е да го закарам да го видят там от където го взех, все пак има гаранция и не ми се иска да пипам аз.
svenn1

Мнениеот nefarian » Сря Сеп 04, 2013 9:11 pm

Според мен проблема ти е в предния дерайльор.Веригата сигурно стърже в клетката на дерайльор .Получава се при удар или при барникане.При теб няма как да е удар след като е ново колелото, най-вероятно не е настроен.Аз имах същия проблем на старото колело когато си сменях курбела от малък на голям и се наложи да вдигам дерайльора нагоре и без да исках го бях завъртял (гривната) малко по в страни и ми старжише, но след 15 мин играчка го оправих.Щом си в гаранция бягай там :)
nefarian

Рейтинг: 986

Назад към Веломеханик